Paagh étterem, Páty - gasztro teszt, 2014.augusztus
2014. augusztus 27. írta: mugeot

Paagh étterem, Páty - gasztro teszt, 2014.augusztus

Paagh étterem - 2071 Páty Rákóczi út 42. - gasztro / étterem teszt és kritika

Milyen messzire mennél el egy igazi kemencében sült csirkéért? És kacsáért? És csülökért? A távolság persze relatív, de Budapesthez közel Pátyon, a Paagh étteremben, minden hétvégén tisztességes adagot sütnek ezekből.

image_71.jpg

Szombat dél, a kis családi étterem jó háromnegyed házzal pörög, mi pedig a fedett teraszon foglalunk helyet. A design itt mellékes, a berendezés ódivatúnak mondható, de néhány gyöngyszemet azért találhat az érdeklődő, például ezt a bőröndből készült ruhásszekrényt vagy egy zenegépet, ami sajnos vagy szerencsére, de nem működik. Akinek mindez nem elég, az akár bowlingozhat is.

image_67.jpg

image_69.jpg

Az étlap átlagos, régimódi, jellemzően hagyományos kisvendéglői kinézettel és tartalommal. Látszik, hogy próbálkoznak újítani például grillételekkel, pizzával. Ez utóbbi sajnos nem a kemencében sül. A gyerekek számára van dínófalatka, ami viszont nálam kiveri a biztosítékot.

A személyzet rutinos, nem túlzottan barátkozó, de azért még kedves. Kézben tartják a "placcot", igazán rossz szavunk nem lehet rájuk (egy két apróbb figyelmetlenség azért becsúszik - például a köretnek kért rizs helyett krokettet kapunk - de tudjuk, csak az nem hibázik, aki nem dolgozik). Amennyiben olyan ételt kérünk ami nincs az étlapon, azt is szívesen elkészítik, ha konyha leterheltsége ezt lehetővé teszi. Egy kicsivel több ajánlással a vendéglátás érzetét tovább lehetne fokozni.

Rendelünk tehát magunktól egy kétszemélyes kemencéstálat, ami csirkéből, kacsából és csülökből, valamint párolt lilakáposztából, pékné krumpliból, hagymás törtkrumpliból áll. Biztos ami biztos kérünk még egy káposztasalátát is. Amit kapunk az pontosan az, amire számítunk.

image_68.jpg

Semmi felesleges faxni, (persze a szokásos salátanarancsparadicsomuborka díszítés azért a helyén van). A húsoknak hús íze van, nem más. Lehet, hogy jobban meg lehetne még bolondítani fűszerekkel, de minek, ha nem muszáj. A csirke kicsit száraz, a kacsa és a csülök pedig omlik, de nem túlzottan. A köretek közül kiemelkedik a hagymás törtkrumpli, amihez a hagymát ahogy kell, zsíron piríthatták. Önmagában is remek! Nem úgy mint a káposztasaláta, mert az túlzottan édes. Kíváncsiságból rendeltünk még egy sonkás pizzát (gyerek adagot) és desszertnek somlói galuskát. A pizzát (és a tányért amin van) nem véleményezzük. Értékeljük az igyekezetet, de abban egyetértünk, hogy lehetne sokkal sokkal jobbat is sütni (De az ugye külön mesterség, amit meg kell tanulni. Nem elég csak összegyúrni a hozzávalókat, meg beborítani valamivel.)

image_66.jpg

A somlói tisztességes munka, ha a rum aroma kevésbé lenne intenzív, akkor még annál is több lehetne.

Az árak teljesen megfelelnek a környezetnek, például a kétszemélyes kemencés tál 3490 Ft, ami több mint barátinak mondható!

Összefoglalva: Amire számítani lehet és amit vállal a hely, azt tudja is hozni. Ez nem kevés, de ennél többre is képes lehetne, ha nagyobb hangsúlyt és marketinget helyezne a kemencére. Ugyanis nemcsak én vagyok az egyetlen vendég, aki még sokkal messzebbre is hajlandó lenne elutazni egy ilyen jó, kemencében sült csülökért. 

Értékelés (1-10)

Pincérek, vendéglátás: 7

Étel, ital: 7

Helyszín, atmoszféra: 7

Ár/érték arány : 7

Ízlések és pofonok kategória: visszatérésre érdemes

A fenti írás, egy látogatás tapasztalatai alapján született és mint ilyen nem tud teljes, 100%-os objektivitású képet adni az adott helyről. Éppen ezért minden építő jellegű vélemény fontos, elsősorban azért, hogy az üzemeltetők a visszajelzések alapján jobban tudják a vállakozásukat vezetni. Ezzel pedig mindannyian csak jól járhatunk, úgyhogy tisztelettel várom a véleményeket!

A bejegyzés trackback címe:

https://mugeot.blog.hu/api/trackback/id/tr866642999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sa13 2014.08.28. 18:30:27

Minden szavaddal egyetértek!

GézaK 2018.08.30. 20:14:17

A leveshez nem tudnak kenyeret adni, "mert nem volt idejük elmenni vásárolni". Komolyan, ez a válasz. A kacsasült egy árva combbal érkezik, "sajnos a melle husa elfogyott". Azért a teljes árat felszámolják. Amikor kifogásoljuk, lepereg róluk és nem érzik, hogy ez mennyire ciki.
Na itt fejeztük be a hely további látogatását.
süti beállítások módosítása