Szúnyogszigeti Halászcsárda, Pákozd - gasztro teszt, 2014.szeptember
2014. szeptember 17. írta: mugeot

Szúnyogszigeti Halászcsárda, Pákozd - gasztro teszt, 2014.szeptember

Szúnyogszigeti Halászcsárda - Pákozd - gasztro / étterem teszt és kritika

Nem könnyű elsőre megtalálni a Szúnyogszigeti Halászcsárdát, de ha sikerül, akkor kellemes élményekben lehet része az embernek. Meg kisebb csalódásban is, de ennek ellenére, bármikor érdemes visszatérni ide.

image_79.jpg

Dél előtt pár perccel érkezünk a Velencei-tó partján lévő étterembe és a kellemetlen idő ellenére a hatalmas fákkal körülvett kerthelyiségben foglalunk helyet. Az épületben sem lenne rossz, de a belső vendégtér kissé szűkös. A felszolgálók dícséretet érdemelnek, mert gyorsak, udvariasak, figyelmesek. Akkor is higgadtak maradnak amikor egyszerre több, nagyobb társaság is megérkezik. Látszik a rutin és a magabiztosság. Időrabló haverkodásnak, túlzott finomkodásnak nyoma sincs és ez így van rendjén, mert egy csárdában a vendéget gyorsan kell kiszolgálni!

Ezt nem segíti az étlap, mert az ugyan nem túl hosszú, de kissé igénytelen megjelenésű. Ha áttekinthetőbben lenne megszerkesztve, könnyebb lenne róla választani. Ide elsősorban halételekért érdemes jönni, de vannak vad, és a jól megszokott, "hagyományos" magyar ételek is. Bár a királyrák éppen nem az. Fel nem foghatom, hogy minek szerepel az étlapon. Aztán lehet, hogy jól fogy, de átnézve a környező asztalokra leginkább halászlét, rántott halat, harcsapaprikást falatozik a nagyérdemű. A borválaszték elégséges és nagyon jó, hogy helyi termelő borai is megtalálhatóak benne.

A rendeléstől számított 10 percen belül már az asztalon is gőzölög a vegyes halászlé (fogas és harcsa filékkel), ami egyébként az ebéd fénypontja. Hatalmas az adag, főételnek is elegendő. Íze kifejezetten kellemes, állaga nem túl sűrű, öröm enni!

image_80.jpg

Sajnos a többi étel már nem okoz ekkora boldogságot. Az adagok továbbra is csárda méretűek (de ez ugye itt elvárás is), viszont kivétel nélkül sótlanok és így sajnos ízetlenek. A Fogas Orly tésztájában halványan érződik ki a sör íze és ennek nagyon megörülünk. Aztán elszomorodunk mert a panír jobban olajos a kelleténél és így nem ropogós. A köretnek adott vegyes saláta pedig nem tesz hozzá az ételhez, mert hiába a sok friss zöldség (saláta, paradicsom, paprika, kukorica, répa és még ki tudja mi), ha azok "csak" zöldségek maradnak a tányéron és teljesen külön életet élnek. Egy kicsivel több kreativitással, kevesebb összetevővel egészen jó salátát lehetne készíteni és ezzel az egész tételt magasabb szintre emelni. És ez igaz a tartárra is, ami fájdalom, de nem házi.

image_77.jpg

A harcsapaprikás szürkeharcsából készül és ezért jár a jópont! A csuszáról nem sajnálták sem a túrót, sem a szalonnát. Ez utóbbi és talán a csusza is elbírt volna egy kicsivel több pirítást, de tisztességes munka így is! 

image_78.jpg

A legfájóbb pont a rántott fogasfiléhez kapott sültkrumpli, mert az szottyadt. De ami még rosszabb, hogy érződik rajta az, hogy a sütésre használt olajban valami mást is készítettek előtte. Kár érte. A rántott fogasfilé egyébként rendben lenne, finoman roppan a panír is, csak ugye ez is sótlan egy kicsit.

A számla végösszege 10450 Ft (1 leves, 3 főétel, 2 mártás, 2 üdítő, 1 hosszúlépés).

Összefoglalva: A hibák ellenére a Szúnyogszigeti Halászcsárda kiemelkedik a "csárdák mezőnyéből". Ez nagymértékben a személyzet hozzáállásának köszönhető, de az ételek is tisztességesen vannak elkészítve. Ha kicsivel jobban figyelne a konyha a részletekre, akkor hibátlan csárda lehetne és talán lesz is!

Értékelés (1-10)

Pincérek, vendéglátás: 9

Étel, ital: 6 (elsősorban az ételek sótlansága miatt, ami lehet, hogy pillanatnyi állapot, de a halászlé 10 pontos)

Helyszín, atmoszféra: 10

Ár/érték arány : 7

Ízlések és pofonok kategória: visszatérésre érdemes

Ui.: A csárda megközelítése: Az M7-es 52-es lehajtójától, vagy a Sukorói/Pákozdi útról 1500 méterre a tó irányába. A Velencei-tó környékéről is könnyedén megközelíthető Agárdról (akár hajóval), de Gárdony, Velence vagy Sukoró irányából is.

A fenti írás egy látogatás tapasztalatai alapján született és mint ilyen nem tud teljes és 100%-os objektivitású képet adni az adott helyről. Éppen ezért minden építő jellegű vélemény fontos, elsősorban azért, hogy az üzemeltetők a visszajelzések alapján jobban tudják a vállakozásukat vezetni. Ezzel pedig mindannyian csak jól járhatunk, úgyhogy tisztelettel várom a véleményeket!

A bejegyzés trackback címe:

https://mugeot.blog.hu/api/trackback/id/tr186707441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása