Babuska Food - orosz étterem, Budapest  - gasztro teszt, 2014.november
2014. november 23. írta: mugeot

Babuska Food - orosz étterem, Budapest - gasztro teszt, 2014.november

Babuska food, Sveta - Orosz étterem, 1137 Budapest, Katona József u. 24. - gasztro teszt és kritika

A Babuskával csak egy igazán komoly baj van és ez az, hogy nincs belőle több!

image_120.jpg

Az első látogatás után többször is gyorsan visszatértünk a helyre. Hogy miért? Mert kedves és gyors a kiszolgálás, frissek és erőteljesek az ízek. Olyanok, amiket ezen az áron és minőségben nem nagyon lehet máshol megtalálni, ráadásul így télvíz idején az alapanyagok is relevánsak: cékla, káposzta, burgonya, hagyma és persze hús.

Az üzlethelység nagyon tiszta, berendezése és design-ja egyszerű, de elegáns. (Ez igaz a honlapra is, bár nagy segítség lenne, ha az ételek összetevői bővebben lennének leírva, külön jelölve a speciális étrendet követőknek a szükséges információt - vega, gluténmentes, stb. - ez ma már sajnos egyre inkább alapelvárás.) 

A vendégtérben is a fekete és vörös színek uralkodnak, de valahogy mégsem keltenek rideg érzete, többek között azért, mert ilyen fallal lehet farkasszemet nézni, leveskanalazgatás közben.

image_122.jpg

Asztal helyett fali pult és bárszék van. Jó, hogy be lehet látni a konyhába, ami persze felelősséget ró a személyzetre is. Az egyetlen probléma csak az, hogy kicsit sötét van az étteremben és ha az ember nem az ablaknál ül, akkor nem lehet rendesen látni az ételt, ami azért mégis fontos lenne... Külön jópont jár viszont a környezetbarát csomagolóanyagokért (Így még azt is könnyebben lehet elviselni, hogy helyben fogyasztás esetén is ezekben kapjuk az ételt. Ez a kis alapterület miatt inkább adottság, viszont az evőeszközök esetében nem kell ezt az "alkut" megtenni). Elvitel esetén az ételdobozért 100 Ft-ot számolnak fel (ez nem kevés, de biztos, hogy nekik is többe kerül mint a műanyag), így érdemes lehet saját edényeket vinni.). Az üzlet kategóriáján, hogy ez most étterem, önkiszolgáló étterem vagy kifőzde, még elfilozofálgattunk egy kicsit, végül nem tudtunk/akartunk ráhúzni semmit, de talán leginkább az ételbár kifejezés illik rá. Hogy ki mennyire ért ezzel egyet, azt ki lehet fejezni majd a kommentekben - ezekre előre is welcome!

A pultos hölgy helyes, kedves, segítőkész. Ajánlani nem ajánl, de szívesen elmagyarázza, hogy mit takarnak az orosz ételnevek és ez sokadjára is elég nagy segítség. A szakácsnő talán orosz, ezzel biztosítva is van az autentikusság.

A választék megfelelő és kis híján hibátlan mindegyik tétel, akár a pultból, akár frissen készítve kapjuk.

image_121.jpg

Talán a bors egy kicsit erősebben van adagolva némely ételnél, de ennyi. A borscs és a szoljanka levesek ütősek, sok zöldséggel és erőteljes, de nem bántó fűszerezéssel, bárkit képesek felrázni, frissíteni!

image_117.jpg

 

A rakott harcsa céklával és répával van rétegezve. Egészen egyszerűen remek és vitalizál.

image_116.jpg

 

A Podzsarszki kotlett és az orosz burgonyakarika is hibátlan. A sertéskotlett íze egyszerű és tiszta. Hihetetlen, de ez utóbbi szó illik legjobban erre az ételre és abszolút pozitív értelemben. Kész vagyunk, de a kegyelemdöfést a szirnyiki adja meg (de ezt már elvitelre kérjük).  Voltaképpen egy kilapított túrógombóc, de nem vízben főzve, hanem sütve. Tejföl-cukor vagy lekvár menne hozzá, de szerintem nem kellenek ezek sem, mert önmagában is nagyszerű!

 image_123.jpg

A számla összege a felsorolt tételek alapján 4590 Ft. (2 leves, 2 főétel, 1 desszert (2 db szirnyiki))

Összefoglalva: Csak gratulálni tudunk és azt kívánni, hogy maradjon meg a minőség! Ja, és nyissanak még egy-két hasonlóan remek helyet! (a honlap alapján, valami készülődik....)

Értékelés (1-10)

Pincérek, vendéglátás: 9

Étel, ital: 9

Helyszín, atmoszféra: 8

Ár/érték arány : 9

Ízlések és pofonok kategória: visszatérésre érdemes

A fenti írás több látogatás tapasztalatai alapján született és mint ilyen nem tud teljes és 100%-os objektivitású képet adni az adott helyről. Éppen ezért minden építő jellegű vélemény fontos, elsősorban azért, hogy az üzemeltetők a visszajelzések alapján jobban tudják a vállakozásukat vezetni. Ezzel pedig mindannyian csak jól járhatunk, úgyhogy tisztelettel várom a véleményeket!

A bejegyzés trackback címe:

https://mugeot.blog.hu/api/trackback/id/tr356924287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Snowflake71 2014.11.23. 23:32:35

Menjetek el kipróbálni a Marquis de Salade-t! Ugyan az orosz csak egy része a menünek, de soha nem csalódtam, mikor arra jártam.

martineden 2014.11.24. 08:52:14

,,A vendégtérben is a fekete és vörös színek uralkodnak, de valahogy mégsem keltenek rideg érzete,"....mivel meleg szinek,furcsa lenne ha rideg,hideg erzetet keltenenek.

randomuser1 2014.11.24. 09:02:34

bandázsszalag, vágottkormány, klipszespedál- hipszterbájk!

Vili Doli 2014.11.24. 10:08:41

Nagyon ronda és zavaró a fal grafikája, ami a képen van. Persze, aki ilyen oroszos csicsa között nőtt fel, annak jó.

Bárszéken kell enni, bárpultnál?????
Jó, hogy írtad, akkor legalább a közelébe se megyek ennek az étteremnek!

mugeot 2014.11.24. 20:13:27

@Snowflake71: Kedves Snowflake71! Köszönjük a javaslatot, megnézzük!

Morc75 2014.11.25. 16:04:25

A helyet magam is kedvelem (hetente többször szoktam ott enni), ezzel együtt egy kicsit lelkesnek érzem a leírást. (Valószínűleg a posztíró jó hangulatában a helynek is egy jó pillanatát fogta ki.) A borssal néha bánhatnának takarékosabban (volt már szerencsém elképesztően borsos szoljankához), de valóban visszatérésre érdemes hely, magam is visszatérő vendég vagyok.

muhi 2015.01.19. 11:24:22

@martineden: rideg, nem hideg. A vörös és fekete tényleg két olyan szín, amely normális esetben, ép lelkü ember lakásában nem dominál. Éppen ezért írta a tesztelő, hogy "de valahogy mégsem".
süti beállítások módosítása