Reno grill, Budapest - gasztro teszt, 2015.augusztus
2015. augusztus 27. írta: mugeot

Reno grill, Budapest - gasztro teszt, 2015.augusztus

Reno grill, Budapest 1138 Váci út 168/c – gasztro teszt és kritika

Egy adott város, városrész színvonalát azon is le lehet mérni, hogy milyen típusú és minőségű vendéglátóhelyei vannak. A XIII. kerület külsőbb részén is egyre több színvonalas helyet találhatunk (pl. New York Bagel , Petra´z– lásd korábbi kritikáinkat, vagy a Tamp&Pull). Talán ennek a sokszínűségnek köszönhető, de azért mégiscsak megmagyarázhatatlan, hogy nem vettük eddig észre ezt a Váci úti gyorséttermet, pedig aztán egyáltalán nincs elrejtve.

image_282.jpg

A képek magukért beszélnek, a tulajdonosok nem sajnálták a pénzt a berendezésre és a funkciót jócskán meghaladó, igazán stílusos egységet sikerült megvalósítani.

image_284.jpg

image_283.jpg

A hely valóban funkcionális, merthogy csupán hétköznap és 11:00-15:00 van nyitva, tehát kifejezetten az ebédre összpontosít. Hogy ez üzleti szempontból jól van-e így azt nem tudjuk, de a hatalmas átmenő forgalom miatt, talán hosszabb nyitvatartási idő is lehetne (pl. simán el tudnánk képzelni egy jó reggeli menüsort…). A honlap egyszerű és átlátható, bár tekintve a nyitvatartási időt a „vacsora” oldalnak nincs sok értelme.

A választék, a gyros - pizza - grillételek szentháromságon túl olyan kincseket is tartogat, mint az oldalas, de a klasszikus magyar menüsor rajongói is önfeledten merülhetnek el, a leves+főétel végtelenül unalmas összeállításaiban. Ezeken kívül kiporciózott saláták, gyümölcsök és desszertek is vannak, sőt akár gluténmentes ételek, tehát kimondhatjuk, hogy mindenki, aki egy gyors ebédre vágyik, az itt szép választékban, normális áron, és ránézésre jó minőségben találhat magának megfelelőt. De ami igazán versenyelőnyt és hozzáadott értéket jelenthet az a környezet, amit a korábban már említett design, és a tálcás menüztető helyekre nem annyira jellemző, kiemelkedő tisztaság jelent.

A kiszolgálás kedves, bárkihez fordultunk az mosolygós és segítőkész volt, de igaz az is, hogy jó magyar szokás szerint, ezt pókerarc viselése előzi meg. Annak külön örültünk, hogy, ha nem is tudatosan, de még ajánlgattak is.

Mivel pont az ebédünk elfogyasztása után bukkantunk rá a helyre, ráadásul zárás előtt 15 perccel, nem tudtunk/akartunk/bírtunk/stb. sok mindent kipróbálni, de egy csirkés burrito-ra azért beneveztünk, meg kíváncsiságból egy coleslaw-ra, amit valamiért nagyon kevés helyen tudnak jól elkészíteni. Na, ez sajnos itt sem sikerült. Túl édes és mű ízű lett a végeredmény. Kár érte…

image_285.jpg

Viszont a burrito emberes adag és kifejezetten finom, még annak ellenére is, hogy a grillezett cukkini miatt egy újraértelmezett burritoról van szó. De még annak ellenére is, hogy a tortilla gyári – érthetetlen, hogy miért, mert az elkészítése borzasztóan egyszerű. Ráadásul ott, ahol pizzát is készítenek, ezt simán, külön megerőltetés nélkül el lehetne készíteni, a végeredmény pedig nagyságrendekkel jobbá tenné a fogást. De még annak ellenére is, hogy a bab elfogyott, amit zárás előtt pár perccel még el is tudunk fogadni. Mindezekkel együtt be kell ismernünk, hogy a tétel ízre és összhatásra egyszerűen jó, aminek legfőbb oka, hogy a csirke remekül fűszerezett, omlós és szaftos.

image_286.jpg

Az ára (990 Ft.) pedig összehasonlítva más helyek burrito áraival, egészen barátinak mondható.

Összefoglalva: Igazán modern gyorsétterem a Reno grill, amit elsősorban a pozitív hatású külsőségeivel tűnik ki versenytársaitól. Ehhez képest az árazás kifejezetten jó, aminek köszönhetően bármikor érdemes lehet beugrani egy gyors ebédre. Ha azonban még több gondot fordítanának az alapanyagokra és az ételek elkészítésére, akkor a hely, akár kategóriájának meghatározó szereplője is lehetne.

Értékelés (1-10)
Pincérek, vendéglátás: 7
Étel, ital: 6
Helyszín, atmoszféra: 8
Ár/érték arány : 8

Ízlések és pofonok kategória: Ha erre jársz, beugorhatsz!

A fenti írás egy látogatás tapasztalatai alapján született, és mint ilyen, nem tud teljes és 100%-os objektivitású képet adni az adott helyről. Éppen ezért minden építő jellegű vélemény fontos, elsősorban azért, hogy az üzemeltetők a visszajelzések alapján, jobban tudják a vállalkozásukat vezetni. Ezzel pedig mindannyian csak jól járhatunk, úgyhogy tisztelettel várjuk a véleményeket!

Követhetsz minket itt vagy a Facebook-on is!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mugeot.blog.hu/api/trackback/id/tr987721764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ifj. Paprikás Csirke 2015.08.28. 19:06:02

Mi pont most voltunk itt (aug 27.) és mérsékelten voltunk elégedettek. Mustáros marhahátszínt kértem steakburgonyával, majd pár perc múlva jött a pincérhölgy, hogy milyen körettel is kértem a húst? Ez már érdekes volt, de hát jól van. Kisvártatva jött is vissza, lerakott elém egy kis méretű grillezett csirkemellet. Jeleztem, hogy én bizony marhát kértem, "basszus akkor az máshova lett kivíve". Mikor harmadjára jött az asztalhoz már azt hozta amit rendeltem, juhé. Lerakta elém és elég morcosan mondta, hogy "tessék". Kerestem a tekintetét, hogy esetleg szeretne-e valamit mondani, de mindhiába, nem kért elnézést.
Kisméretű rágós húst kaptam, amibe belegörbült a villám, szó szerint. Dominált a mustár, de amúgy jó ízű volt. Kis húst nagy adag körettel kompenzálták. Steakburgonya nulla darab sóval és fűszerrel érkezett, de megfelelő sózással egészen kellemes volt.
Én inkább a szomszédos Babérlevél nevű helyet ajánlanám, főleg a grill pultját, illetve frissensültjeit /pl. juhtúróval töltött borda/

A nép fia 2015.08.29. 10:28:53

Szomorú vagyok, mert ebben a nyitvatartási időben nem fogok tudni eljutni oda.

deflorator01 2015.10.22. 19:32:19

Szerintem a környéken ez a gyorsétterem a legdrágább, és a minőség ezt nem kompenzálja.

theveryguest 2016.03.01. 08:52:46

Ez a hely mikor szűnt meg kínai étterem lenni? :-D
https://www.google.se/maps/@47.5456833,19.0721038,3a,75y,227.24h,81.75t/data=!3m7!1e1!3m5!1s346b8nMKOcor4yuGcaczIw!2e0!5s20130501T000000!7i13312!8i6656!6m1!1e1?hl=hu

mugeot 2016.03.01. 20:17:24

@theveryguest:.Mágikus átváltozás, magunk sem tudjuk, egyszer csak így lett. Még el is bizonytalanodtunk, hogy "Nem volt itt korábban egy kínai étterem?" Most megoldódott a rejtély. Köszönjük!
süti beállítások módosítása