Burger House, Dunakeszi - gasztro teszt, 2013 november
2013. december 12. írta: mugeot

Burger House, Dunakeszi - gasztro teszt, 2013 november

Burger House, Dunakeszi - étterem teszt 

Bajban vagyok. Valamiért szeretnék ugyanis jót írni erről a helyről, talán azért, mert szépen terjeszkedő magyar franchise-ról van szó és én örülök annak, ha valakinek sikerül önálló márkát építeni. A jó márkához viszont sok minden kell és sajnos nem elég a logózott szalvéta, vagy ha azt olvasom az étlapon, hogy előnyben részesítik a hazai alapanyagokat. A jó márkához elsősorban jó élmények és érzések társíthatók, amelyeket egyfelől a kiszolgálás/szolgáltatás, másfelől az adott termékek és a környezet idézhetnek elő.  A BH Dunakeszi esetében az előbbiekkel nincs gond, az utóbbiakkal annál inkább. De mi is történt?
A hely külseje olyan, amilyennek egy útszéli hamburgerezőnek lennie kell. A belső azonban jellegtelen és hűvös, aminek elsődleges oka az hogy a falak SZÜRKÉRE vannak festve. Érthetetlen és jogos lenne a kérdés, hogy ki a felelős ezért, de nem ezért jöttünk, hanem az ételért. Ebben nagy segítségünkre volt Liána a felszolgáló hölgy, akit csak dícséret illet, mert mindvégig nagyon kedves és igazi vendéglátó volt. Kérdezett, ajánlott, segített. Szóval koncentráltunk volna az étlapra, de ez több okból is nehézségekbe ütközött.. Először is a falak továbbra is SZÜRKÉK, ráadásul lehallkítva ugyan, de két tv is működött (a Xena című örökbecsűt nézhettük két irányból), de ezzel párhuzamosan a hangszórókból valamelyik rádió adása szólt. ??????. 
A nagyobb baj egyébként nem is a környezet, hanem az étlap maga. Egyszerűen túl sok az étel a lapon és nehéz róla választani. A hamburger egy egyszerű műfaj. Alapvetően nem lenne szabad túlbonyolítani, mert így a lényeg veszik el. Ugyanakkor jó, hogy van pénztárcabarát ajánlat is, ami kisebb burgereket takar.
 A másik zavaró pont az étlap kinézete, mert egy-egy étel fényképpel is illusztrálva van, de az ételfotók nem szépek. Ha pedig nem gusztusos az étel a fotón, akkor elmegy az étvágy is. Tehát vagy legyen rendes fotó, vagy ne legyen semmi. Manapság egy hamburgert, de még egy palacsintát is el tud képzelni mindenki. Teljesen felesleges az étlapot ilyen minőségű képekkel elrontani.
image.jpg
Szóval rendeltünk pár marhaburgert, csirkés tortilla-t, sült krumplit. 
A krumpli a szokásos fagyasztott, de legalább frissen sütött és tényleg nagy adag. A burger ránézésre impozáns, gusztusos, fogyasztási élményre viszont csalódás. Hogy miért, az a következő fotóról kiderül. Találós kérdés: mi hiányzik a képről?
image_1.jpg
Bizony, bizony a hús. Mert az ugyan volt a buciban nem is kevés, 180 gramm, de összeugrott a sütésnél. Az íze, fűszerezése nekem túl markáns, de ez is ugye ízlések és pofonok kérdése. A buci a klasszikus magyar típusú, se nem könnyed, se nem laza, kissé kalácsszerű, benne a szokásos hamburger feltétekkel, a buci közepére halmozva. Így kaptam egy magas, igen dekoratív szendvicset egy feladattal: akkor haraphatok bele a húsba, ha előtte megeszem pár falat üres tėsztát. Viszont amikor elértem a húst, akkor annak az íze a húspogácsa vastagsága miatt túl domináns lett. Pedig a hamburgernél pont az a lényeg, hogy minden harapásnál mindegyik összetevője jelen legyen. Ráadásul ha ezek megfelelő arányban és minőségben vannak, akkor az étel több lesz, mint az összetevők összessége. Hát ez most elmaradt és ez sajnálatos, mert érződött az igyekezet.
 A másik feladat a "házi hambiszósz" munkacímű talány volt. Megfejtés sajnos nem érkezett rá, pedig külön is kértünk belőle. Az ízét nem tudom sem felidézni, sem körülírni. 
A tortilla-t szépen tálalva, de teljesen hidegen kaptuk meg, így kénytelenek voltunk melegítésre visszaküldeni. Nemsokára visszakaptuk....hidegen. Egy kicsit néztük, ámultunk,  vállat vontunk, vissza nem küldtük, megettük, az ízét elfelejtettük. 
A számla végösszege 7400 Ft volt (3 burger, 1 tortilla, 2 nagy és 1 kis adag sültkrumpli, 4 szósz, 5 kisüveges üdítő) 5 főre. Ez tekintve az adagok méretét és minőségét, több mint baráti.
Összefoglalva azt nyújtja az egység amire a külseje alapján számítani lehet. Az átlagosnál jobb ételek, megfizethető áron és az átlagosnál sokkal jobb kiszolgálás, vendéglátás, amiért nagy gratula! Ha sikerülne változtatni néhány dolgon, pl. az étlap szerkezete és kinézete, a belső design, vagy kicsivel több figyelem az ételek tálalására, akkor még tovább lehetne öregbíteni a Burger House lánc és márka, hírnevét és ezzel az értékét is.
Értékelés (1-10)
Pincérek, vendéglátás: 10
Étel, ital: 5
Helyszín, atmoszféra: 5
Ár/érték arány : 7

A bejegyzés trackback címe:

https://mugeot.blog.hu/api/trackback/id/tr115688317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása