Gringos Amigos, Budapest - gasztro teszt, 2014.július
2014. július 28. írta: mugeot

Gringos Amigos, Budapest - gasztro teszt, 2014.július

Gringos Amigos, 1123 Budapest, Alkotás utca 47. - gasztro / étterem teszt és kritika

Hogy mennyire autentikus ez a mexikói gyorsétterem azt nem tudom, de azt igen, hogy helyben, az orrod előtt sütik ki a tortilla tésztáját. Ez pedig nagy ritkaság, mert az esetek nagy részében (még az Arriba-ban is) "gyári" tortilla-val ijesztgetik a vendéget. Ha csak a saját, frissen sült tortilla lapokat árulnák a Gringos-ban, már akkor is sorban állnék érte akár minden nap. Szerencsére van más étel is, de a sor, még érthetetlen módon várat magára.

image_52.jpg

Átgondolt koncepció, egyszerű berendezés és kiemelkedő tisztaság jellemzi a helyet. A belső ugyan kissé sötét valamiért, de az asztalokon pl. ilyen berakások szórakoztatják a nagyérdeműt:

image_50.jpg

Jó ötlet, hogy egy kijelölt falfelületre lehet akár üzeneteket írni és van gyereksarok is. Az egyetlen kakukktojás ez a jóképű műanyag szemetesláda. Érthetetlen, hogy kerülhetett oda és miėrt. Összességében aki nem enni jönne ide, az is jól el tudna szórakozgatni.

image_51.jpg

A pultnál is hasonló élmények érik az embert, mert a színek, a pultosok folyamatos munkája és az, hogy az adott étel összetevőit a kedves vendég határozhatja meg ( és ezzel voltaképpen bevonódik a munkafolyamatba) élénkítő hatással van az idegrendszerre. Az étlap megfelelő, van miből választani, de a gyakorlatlan "mexikóit evőknek" érdemes akár előzetesen is tájékozódni, az étterem jól átlátható és kezelhető honlapján.

A személyzet visszafogottan kedves, udvarias, tiszta és alapvetően segítőkész, de még kissé gyakorlatlan. Az igazi csodát számomra azonban csak a tortillasütő szerkezet jelenti, amivel percek alatt elkészítik a kiválasztott tésztát. Kérünk gyorsan két quesadillas-t , egy édes disznósat és egy csirkéset. Az ételek tálalása egyszerű, de széppé teszik a friss hozzávalók és a tészta aranyra sült színe. Az édes disznó túlságosan édes és így elnyomja az egyébként omlós hús ízét és a fűszerezést is. A csirkés ennek pont az ellentéte, kissé jellegtelen. Az guacamole egyenletesen krémes, finom. A paradicsomon pedig pont annyi a koriander, hogy kiemelje annak ízét. Az ételek ízintenzitása közepesnek mondható, aminek megvan az előnye, (pl. bármely korosztály bátran fogyaszthatja), de talán egy fokkal lehetne minden karakteresebb, fűszeresebb.

image_49.jpg

A desszertnek kért churros-t is forrón, frissen kisütve, de nem olajosan kapjuk. Nem bonyolult étel, de éppen ezért nehéz belőle kiemelkedőt alkotni. Erre is "csak" annyit tudok mondani, hogy finom és ez nem kevés.Meg kell még emlékeznünk a limonádé és rizstej választékról, amit hat, hatalmas üvegből tud magának mindenki csapolni (korlátlan, ingyenes újratöltéssel, 350 Ft-os, igen baráti áron).

A számla végösszege 4430 Ft. (2 quesadillas salátával, 1 churros - ami két darab fánkot jelent, 2 pohár soha el nem fogyó üdítő), ami tekintve az ételek minőségét, mennyiségét és a hely színvonalát jónak mondható.

Összefoglalva: Friss, laza és megbízható hely a Gringos Amigos, ahol törekednek a minőségre és ahol gyorsan lehet az átlagosnál jobb ételeket enni. Gyorsétterem ennél többet nem adhat, illetve elvárni tőle nem is kell. Mégis, nem sok étteremnek sikerül ennek az elvárásnak megfelelni, de a Gringo-nak igen!

Értékelés (1-10)

Pincérek, vendéglátás: 8

Étel, ital: 7

Helyszín, atmoszféra: 7

Ár/érték arány : 8

Ízlések és pofonok kategória: visszatérésre érdemes, márcsak ezek miatt is:

image_53.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mugeot.blog.hu/api/trackback/id/tr766555225

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Sírtál ma már? Ez a mexikói segíthet. 2014.07.29. 16:47:50

Keresem itthon is állandóan az autentikus, jó helyeket két utazás között, most épp pár nappal egy tunéziai túra előtt sikerült ráakadnom egy nagyon szimpatikus mexikóira, ahova ráadásul már vissza is tértem, annyira ízlett, már a házi, friss készítésű ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mudralaszlo · http://www.mudralaszlo.hu 2014.07.29. 11:26:26

A cím helyesen: 1123 Budapest, Alkotás utca 47.

Mezőbándi 2014.07.29. 13:12:42

Én különösen szeretem az olyan helyeket, ahol ingyenes az utántöltés, mert egy étkezés alatt simán megiszom 1-1,5 liter üdítőt. Ráadásul itt az ember egy üdítő áráért az összeset végigpróbálhatja.

Ja, és a quesadilla adagok akkorák, hogy egy átlagos étvágyú és testalkatú ember (mint én, a magam 70 kilójával) nem is tudja egyszerre megenni.

Eddig kétszer voltunk, de biztosan megyünk még.

mugeot 2014.07.29. 14:34:22

@mudralaszlo: Köszönöm, javítottuk!

epitkezes1 2014.07.29. 20:48:39

Alkotás UTCA!!

Jó a kaja, a nachos viszont sajnos, zacskós. Azt ne egyetek..A szószok is ütősek. Némelyik szó szerint :)
süti beállítások módosítása