Dunapálma gyorsétterem, Paks - gasztro teszt, 2014.november
2014. november 25. írta: mugeot

Dunapálma gyorsétterem, Paks - gasztro teszt, 2014.november

Dunapálma gyorsétterem, 7030 Paks, Kápolna u. 4-6. gasztro teszt és kritika

Ha Pakson jár, 11:00 és 14:30 között ebédelne, és tudni szeretné, hogy mi a fene az a Dunapálma, akkor ide feltétlenül térjen be! A funkcionalitás meglepő kísérletező kedvvel párosul, már ami a konyhát illeti...

 Kívül csak egy kis tábla jelzi az egységet, de azt, hogy valami érdekes dolog van a kapu mögött, az mutatja, hogy befelé komor, kifelé pedig elégedett arcú emberek jönnek-mennek.

image_125.jpg

Közelebb érve a megállítótáblához hagyjuk, hogy leessen az állunk. Hogy mi? Szalonnával tűzdelt tejfölös csuka? Sörben sült csülök, bajor káposztával? Sertéscomb borskéregben sütve, sütőtökrém mártással és zsemlegombóccal? Mindez hétköznap, és kis adagban akár 570-ért? Ezt mindenképpen meg kell nézni! (a képen a 47.hét menüje látható)

image_127.jpg

A környezet és a berendezés legalább annyira egyszerű mint egy darab üres fénymásoló papír, de valahogy ez inkább bizalmat ébreszt bennünk, mert az látszik, hogy minden az ételről szól. Tisztaság és semmi flanc, csak üres asztalok és székek, néhány kép a falon, meg pár relikvia a helyi csapattól. Marketing az nincs, a honlap is egyszerű, de a lényeg - a heti menü - rajta van. Úgy látszik ennél több nem is kell. Tálca, evőeszköz és rövid sorbanállás a pultnál, ami mögött a személyzet hihetetlen gyorsasággal adja - mit adja, tolja ki - az ételeket. 

image_124.jpg

Mindenből fél adagot kérünk, ami egyébként egésznek is megfelelne. A bableves rendben van, ízre kellemes, bár leheletnyivel több zöldség még lehetne benne (mondjuk 310 Ft-ért így is oké).

image_128.jpg

A csuka, karikára vágott sültkrumplival érkezik. A tálalás egyátalán nem szép, sőt, de a nagyobb baj az, hogy a fogás langyos és ezt nem igazán lehet elfogadni. Ezzel együtt a csuka ízre nem rossz, több sót elbírt volna, de a szalonna füstös és így jó ízt ad a halnak. A krumpli nem a fagyasztott ipari verzió, hanem "igazi", de mivel nem frissen sütve kaptuk, veszített ropogósságából. Kár érte!

image_131.jpg

A sörben sült csülök viszont remek, finoman omlós. A bajor káposzta jó borsos, enyhén édeskés és éppen csak egy fokkal savanyúbb mint kéne. A tört burgonya inkább egyszerű, mint nagyszerű, de így is jól megy a kompozíció két másik szereplőjéhez.

image_130.jpg

A számla összege a felsorolt tételek alapján 1450 Ft. (1 leves, 2 főétel , mindegyik fél adag)

Összefoglalva: Gyors kiszolgálás, hetente változó menü, meglepő ételek baráti árakon pont ott, ahol erre nem igazán számítanánk. Mindez minimalista funkcionalizmussal vagy funkcionalista minimalizmussal társul, de azért az látszik, hogy szakács(ok) igenis szeretik a munkájukat és ezért csak hálásak lehetünk.

Értékelés (1-10)

Pincérek, vendéglátás: 5 (nincs interakció, nem is kell, de a gyorsaság 10-es)

Étel, ital: 7

Helyszín, atmoszféra: 3

Ár/érték arány : 8

Ízlések és pofonok kategória: ha erre jársz, ugorj be

Ui.. Ha tudja valaki, hogy mi vagy ki az a Dunapálma vagy Duna Pálma, az legyen kedves megírni! Köszönjük!

A fenti írás egy látogatás tapasztalatai alapján született és mint ilyen nem tud teljes és 100%-os objektivitású képet adni az adott helyről. Éppen ezért minden építő jellegű vélemény fontos, elsősorban azért, hogy az üzemeltetők a visszajelzések alapján jobban tudják a vállakozásukat vezetni. Ezzel pedig mindannyian csak jól járhatunk, úgyhogy tisztelettel várom a véleményeket!

A bejegyzés trackback címe:

https://mugeot.blog.hu/api/trackback/id/tr756926443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sziszifusz 2014.11.25. 17:07:40

Sziasztok!

Kábé egyetértek azzal, amit leírtatok. Nyáron igazán faja, mert kint a teraszon szuperül lehet üldögélni, nem olyan nyomi, mint bent. A Kaják mindig rendben vannak, nagy adag, olcsó, jó minőségű.
Én bp VII. Kerületi vagyok és évek óta keresek a környékemen ilyesmit, de ezt a minőséget sehol se hozzák... az árról már álmodni se álmodnék.
Dunapálmára semmi ötletem. Pakson mondjuk ami nem atommal, az Dunával kezdődik. Na de pálma, ez mégis meredek :D

Lehmayer Zsolt 2014.11.26. 15:41:06

En is bemegyek ide ha arra jarok
süti beállítások módosítása