Grill Mánia, Budapest - gasztro teszt, 2015. január
2015. január 11. írta: mugeot

Grill Mánia, Budapest - gasztro teszt, 2015. január

Grill Mánia, 1111 Budapest, Bartók Béla út 6. - gasztro teszt és kritika

Nagy lelkesedéssel indultunk Grill Mániába, mert gondoltuk, hogy ott, ahol faszénen készülnek az ételek, csak jó élményekben lehet részünk. Hát nem csak jó lett és ezt mi sajnáljuk a legjobban. 

image_184.jpg

Pedig a honlap kecsegtető. A tulajdonosok az arcukkal vállalják magukat, láthatóan büszkék a származásukra és így jogosan a bolgár konyhára is. Az étlap kifejezetten jónak tűnik, külön öröm, hogy van bárány! 

image_183.jpg

Az egyik oldalon ugyan az látható, hogy "éttermünk jelenleg tesztüzemben működik", mi mégis bizakodunk. Ettől függetlenül, mivel nem ismerjük a hely méretét megfogalmazódik bennünk a kérdés, ha minden frissen készül, vajon nem túl nagy-e a választék.  Tehát a felfokozott várakozás megvan részünkről, de a helyszínre érve kezdjük elveszíteni a bizalmunkat. Ennek több oka is van. Azon még csak túltennénk magunkat, hogy a megállító táblára ki van írva, hogy grillezett kenguru, ami sehogy sem passzol a képbe - a Grill Mániáéba igen, de a bolgár konyhához annyira nem - de a kiragasztott, össze-vissza átírt menü nem precizitásról és odafigyelésről árulkodik.

image_185.jpg

Az nem baj, ha változik az étlapon valami, de ezeket a XXI.században nagyon gyorsan és kulturáltan lehet kommunikálni. Szóval kicsit megrendül a bizalmunk, de sebaj, lássuk mi van bent!   

image_187.jpg

A vendégtér egészen kellemes, jóérzésű és letisztult. A földszinten van a grill maga, így akár nyomon lehet követni a sütési folyamatot, az emeleten pedig további asztalok találhatók, rajtuk a már jól megismert toldozott-foldozott, pecsétes étlapok, amik nem könnyítik meg a választást. A személyzet laza, jól elvannak egymással és vidáman, de alapszinten teszik a dolgukat - köszönés, rendelésfelvétel ( proaktív ajánlás és vendéglátás érzete nélkül, bár az étlapon kiigazodnak, az ételeket ismerik), felszolgálás. Ez utóbbinál elkelne egy kicsivel több figyelem, mert a kihozott pohár pereme koszos.

image_186.jpg

Ennél a pontnál tovább rendül a bizalom, ennek pedig nem örülünk. És akkor hadd filozofáljunk ismét egy kicsit! A tanulság az, hogy amit nem gondol hibának, figyelmetlenségnek az üzemeltető, az attól még a magunkfajta érzékenyebb vendégnek mégis feltűnhet és óvatosságra int. Ennek eredménye lehet az, hogy nem történik rendelés/vásárlás, sem pedig visszajelzés és megy minden úgy, ahogy eddig. Lehet, hogy ez jól van így. Az is lehet, hogy a vendég tévesen dönt, mert az ételek egyébként hibátlanok lennének és lehet, hogy élete legjobb étkezéséről mond le emiatt, de ezt soha senki - sem ő, sem a vendéglős - nem fogja megtudni. Ezért nagyon fontos, hogy minden részlet, mindig passzoljon. Filozofálás vége és elméletek ide vagy oda, végül mégis rendelünk kettő tételt elvitelre: kjüftét salátával és hozzá egy fokhagymás lepényt. A hús ránézésre pont jól van megsütve, nincs kiszárítva ės zaftos. Ezt láthatóan maga a szakács is ellenőrizte, egy jókora huszárvágással. Megoldása nem szép, de legalább biztonságra törekszik. 

image_188.jpg

A fűszerezés ízhatása is jó, de sajnos túl domináns és így elnyomja a hús ízét. A saláta olajos és teljesen jellegtelen. 

image_190.jpg

A lepény nem helyben készült ugyan - azt gyanítjuk, hogy nagyüzemi (ha nem így van elnézést a feltételezésért) de kellemesen fokhagymás és a grillezésnek köszönhetően finom. 

image_189.jpg

Ennyi étel alapján nehéz megítélni a konyha egészének teljesítményét, de a fenti okok miatt most ennyi jutott. Reméljük, hogy a kíváncsiságunk apránként visszatér és talán visszamegyünk kipróbálni más fogásokat is.

A számla összege a felsorolt tételek alapján: 1570 Ft. (1 főétel - 3 db húspogácsa salátával, 1 lepény).

Összefoglalva: Nagy potenciál van a Grill Mániában, még akár jó hely is lehetne, de ehhez sokkal jobban kellene figyelni a részletekre és a kommunikációra. A kevesebb itt is többet érne, ha az étterem "csak" az lenne, aminek talán eredetileg is szánták - autentikus bolgár grillételek és saláták, helyben készült friss lepények. Így olyan üzlet valósulna meg, ami jelenleg nincs Budapesten, de talán még az országban sem. Mi örülnénk neki....

Értékelés (1-10)

Pincérek, vendéglátás: 5

Étel, ital: 5

Helyszín, atmoszféra: 6

Ár/érték arány : 4

Ízlések és pofonok kategória: hát....????

A fenti írás egy látogatás tapasztalatai alapján született és mint ilyen nem tud teljes és 100%-os objektivitású képet adni az adott helyről. Éppen ezért minden építő jellegű vélemény fontos, elsősorban azért, hogy az üzemeltetők a visszajelzések alapján jobban tudják a vállakozásukat vezetni. Ezzel pedig mindannyian csak jól járhatunk, úgyhogy tisztelettel várjuk a véleményeket!

A bejegyzés trackback címe:

https://mugeot.blog.hu/api/trackback/id/tr277061971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CsekklisztNo.10Reloaded 2015.01.18. 21:52:00

Az ilyen nálam 1/10
Megengedhetetlen trehányság, igénytelen katymasz, ez otthoni főzésnek is holt ciki. Szakácsot azonnal kirúgnám, de nyilván a tulajjal van a gond.
Magatokat égetitek, hogy nem 1 pont a minősítés. Nálam ez fekete lista. Bocs, de ez a a szoci szint a 90-es évekből, amit el kell utasítani.
süti beállítások módosítása