Kisvilla, Biatorbágy - gasztro teszt, 2013 szeptember
2013. november 14. írta: mugeot

Kisvilla, Biatorbágy - gasztro teszt, 2013 szeptember

Kisvilla, Biatorbágy

Ritkán történik meg velem, hogy amikor belépek egy addig számomra ismeretlen, új helyre azonnal otthon érzem magam. Az pedig még ritkábban fordul elő, hogy rögtön jobban is érzem magam mint otthon. Pedig ez történt amikor betértem a biatorbágyi Kisvillába. Minek köszönhető mindez? Egy régi ház és kertje lett átalakítva. Remek a berendezés,  a kerthelységben itt ott elrejtve egy-egy asztal, játszórész a gyerekeknek. Nagyon hangulatos, izgalmas, ennek ellenére vagy mellette, derűs nyugalmat áraszt. Mint minden vendéglátóhely, ez is magánviseli tulajdonosa személyiségjegyeit. Ez igazolva is lett akkor, amikor találkoztunk Krisztával a tulajdonossal, aki nem ritkán, saját maga áll a pult mögött.  Ezen kívül gyakoriak a programok ( pl.októberben tökfesztivál).
Az ètel-ital választék szűk, mégis elégséges (helyi, kézműves, házi jellegű sütemények, etyeki borok és pálinkák, háziszörpök, stb.), nem esnek abba a hibába, hogy túlvállalják magukat. Szerda reggelenként, saját recept alapján, helyben sütik a croissant, ami nagyon finom, de az erre a süteményre jellemző légies könnyedség az sajnos nincs meg (akkor meg lehet, hogy nem is croissant)
A hellyel kapcsolatos egyetlen nagy kérdőjel a személyzet ( ez ugye általánosságban minden vendéglátóhelynél igaz). Amikor a főnök van a pult mögött, megvalósul a vendéglátás és a bevezetőben írt csoda. Amikor más állt a pultban akkor nem csak a szakértelem hiányzott, hanem a kedvesség, figyelem, közvetlenség is, ami minden vendégnek ugyanolyan szinten kellene, hogy járjon, nem csak az ismerősöknek. Ezek a jellemzők tettenérhetők a berendezésben, zenében, stb. ezért ha nem kapjuk meg vendégként a felszolgálótól ugyanezeket, akkor nagy lesz a kontraszt, a hely elveszíti a hitelességét és a végén akár a vendégei egy részét is...Tudom, hogy friss még a hely, alakul az üzemeltetés és a vendéglátás csak egy eleme ennek a vállalkozásnak, de mivel mégiscsak a legfontosabb része, érdemes lehet erre fokozottabban figyelni.
Összefoglalva: remek, egyedi hely, törzshelynek (otthon 2-nek) kiváló ( ha sikerült összebarátkozni mindegyik alkalmazottal - ami egyébként nem lehet túl nehéz).
Értékelés (1-10)
Pincérek, vendéglátás: 7 (a tulajdonos hölgynek külön 10)
Étel, ital: 7
Helyszín, atmoszféra: 10
Ár/érték arány : 8
ui.: Azóta többször is "hazatértünk" a Kisvillába. Még jobb lett a hely és sokat javult a helyzet az alkalmazottakkal is. Remélhetőleg nemcsak azért, mert összebarátkoztunk velük.

A bejegyzés trackback címe:

https://mugeot.blog.hu/api/trackback/id/tr735634583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása