Johnny's Bistro Buda - gasztro teszt
2016. december 02. írta: mugeot

Johnny's Bistro Buda - gasztro teszt

Johnny's Bistro Buda, 1125 Budapest Szarvas Gábor út 33. - gasztro teszt és kritika

Megérkezett Budára a (szerintünk) legjobb hamburger…és szendvics…és shake…! Persze, hogy mi a legjobb, az erősen szubjektív, ráadásul most, hogy boldog-boldogtalan hamburgerezőt nyit kiderül, hogy ezt az alapvetően egyszerű szendvicset mennyire meg lehet alázni. A Johnny's-ban erről egyáltalán nincs szó, de több is mint egy hely, ahol csak hamburgert lehet kapni!

Lelkendeztünk már korábban a diósdi üzletükről, egy gyönyörű bejegyzésünkben. Az egy dolog, hogy az ételeik nagy része bejött nekünk, de olyan szintű közvetlenségben, őszinteségben és vendéglátásban volt részünk, ami tényleg nagyon ritkán adatik meg. Aztán meghallottuk, hogy Budán nyitnak egy üzletet, nem bírtunk magunkkal és tüstént odanyargaltunk.bejarat_1.jpgHogy a lokáció mennyire megfelelő arról lehetne vitát nyitni, de szerintünk tízből kilencenen nem nyitnának itt üzletet. Az hagyján, hogy nem főúton van és szuterén, de egy közért hátsó fertályánál helyezkedik el. Van terasz, ami nyáron biztosan kellemes lesz, de most nem annyira vonzó. Viszont a vásárlóerő magasabb az átlagnál, ami tekintve az árazást fontos szempont. Belépve jobban érezzük magunkat, látszik, hogy befektettek az üzletbe és az is, hogy ez bizony valami Amerika… II: ta tatatatatata tatatata :II.box.jpgImádjuk például ezt a magas pultot, de a boxok is kényelmesek. A falakon temérdek kép és közhelyes vagy nem közhelyes - ki minek véli – idézetek gondoskodnak arról, hogy az se unatkozzon, aki egyedül jött vagy unja a másik társaságát. Az összbenyomás egyébként tényleg pozitív, optimizmus érződik és az is, hogy a tulajok keményen részt vettek a beltéri munkában!idezet.jpgA személyzet, csakúgy, mint Diósdon, végtelenül nyitott, kedves, türelmes és rugalmas. De tényleg, ezek a tulajdonságok mind kellenek hozzánk, mert néha még magunkat is idegesítjük, mindenre kíváncsiak vagyunk és mindent ki akarunk próbálni. A lényeg, hogy volt részünk ajánlásban, figyelemben és igazi vendéglátásban! Köszönjük szépen! Egyetlen dologba tudunk csak belekötni, de erről később.

Az étlapot most is végtelenül hosszúnak érezzük (és még van napi menü is) de lehet, hogy csak a megjelenése teszi azzá. Rengeteg a szín, a kép és az információ, hiába próbál segíteni a felszolgáló, nem könnyű róla választanunk (a szórólapról sem)lap.jpgAz italokkal nem szoktunk a hasonló karakterű helyeken foglalkozni, mert általában a jól megszokott márkákat találjuk. Hát itt nem, mert sörből a Primator nevű terméket csapolják. De igazából nem is ez a lényeg, hanem a limonádé, mert az olyan mértékben fullos, annyira tele van pakolva gyümölcsökkel, hogy nem is akarjuk elhinni, Csak döbbenten nézzük, aztán lecsapunk rá, még el is felejtjük teljes szépségében lefotózni.

Az előétel a kis Sajtos nachos tál (frissen sült nachos (hoppá!), jalapeno, sajt, salsa, guacamole, tejföl – 990 Ft.). nachos.jpgMondhatnánk, hogy semmi különös, de ez nem igaz. A kinézete szörnyű, de amennyire komplex, annyira finom. Jók az arányok, az adag, pedig egy gyors ebéd főételeként is elegendő lehet egy embernek. Jó a kezdés!

A Rib burger (BBQ oldalas, jégsaláta, paradicsom, lilahagyma, bbq szósz, coleslaw, sült – 2290 Ft.) is hibátlan. A tálalás itt is fantáziátlan, de a fő elem, a szendvics összhatása jó, a hús omlós és ízletes. rib.jpgA zsemle is nagyon ott van, talán az állaga lehetne egyetlen fokkal tömörebb (na ilyet sem írtunk még), mert nem igazán lehet egyben tartani a szendvicset! A sültkrumpli és coleslaw azonban semleges, de leginkább unalmas, mindkettőn lehetne valamivel többet dolgozni, hogy méltó társai legyenek a szendvicsnek.

Kétségtelen azonban, hogy a Santa Fe Melt (pácolt, grillezett csirkemell, guacamole, jalapeno, cheddar, pirított kenyér – 1790 Ft.) erre is rá tud tenni egy lapáttal (a tálalást pedig továbbra is hagyjuk).santa_fe.jpgA hús nagyon jól van megsütve, nincs kiszárítva, tökéletes a pác, egyszerűen nem tudunk betelni a szendviccsel! Egyszerű és nagyszerű! Egyetlen szépséghiba, hogy a tálalásnál a szendvics tetején maradt ez a kokszdarabka. Érthetetlen malőr, mert ez tényleg csak az odafigyelésről szól és rendben, lehet, hogy a szakács valamiért nem vette észre, de a felszolgálónak is lett volna lehetősége korrigálni (erre utaltunk pár sorral korábban). Mindegy, nem nagy dolog, lepöcköltük, de azért most mégis megjegyezzük, mert érezzük és tudjuk, hogy a Johnny´s nagyon törekszik a jó minőségre és talán ebből is lehet tanulni valamit. De ismételten, maga a szendvics remek!

És végül a desszert…na ettől teljesen készen vagyunk! Isteni! El is felejtjük, hogy milyen névre hallgat (bár így utólag is kitalálható), de még azt is, hogy mit keres rajta ez a kék valami, meg a fagyi, meg azt is, hogy 950 Ft, meg azt is, hogy biztos nem volt túl bonyolult összerakni, bár kétségtelen, hogy az arányokat eltalálni a legnehezebb! Az összhatás tényleg fantasztikus, nem túl édes, frissítő, meglepő, wow!kinder.jpgAz árazás érdekes kérdés a Johnny´s Budában. Ha az egyes tételek árát önmagában nézzük, akkor soknak érezzük, mégis amikor fizetünk nincs bennünk rossz érzés, úgy találjuk, hogy a kapott élmények összessége (ízek, környezet, vendéglátás) valahogy megéri ezt az árat!

Összefoglalva: Nem csalódtunk most sem a Johnny's-ban, nálunk továbbra is ők az elsők ebben a kategóriában! Ha a tálalás minőségét sikerülne az ételek és a vendéglátás szintjére emelni, akkor a vállalkozás is egy lépéssel közelebb kerülne a tökéletességhez (még akkor is, ha ez nem biztos, hogy cél).

Értékelés (1-10)

Pincérek, vendéglátás: 9

Étel, ital: 8

Helyszín, atmoszféra: 8

Ár/érték arány: 8

Ízlések és pofonok kategória: Visszatérésre érdemes!

A fenti írás egy látogatás tapasztalatai alapján született, de így sem tud teljes és 100%-os objektivitású képet adni az adott helyről. Éppen ezért minden építő jellegű vélemény fontos, elsősorban azért, hogy az üzemeltetők a visszajelzések alapján, jobban tudják a vállalkozásukat vezetni. Ezzel pedig mindannyian csak jól járhatunk, úgyhogy tisztelettel várjuk a véleményeket!

Követhetsz minket itt vagy a Facebook-on is!

A bejegyzés trackback címe:

https://mugeot.blog.hu/api/trackback/id/tr6212015594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alfréd76 2016.12.04. 15:43:52

Nem jósolok neki nagy jövőt... Nem csak szuterén, közért hátulja, de egy rumlis szelektív hulladékgyűjtő is ott van mellette. A környékbeliek jórészt idősebbek, nem étterembe járók, az "elit" nem ide fog beülni enni. Budának van több fontosabb útvonala, ez mindentől távol esik, egyszerűen nem esik kézre, hogy az ember csak úgy betérjen. Annyira pedig nem nagy ez a név, hogy kifejezetten ezért ide utazzanak.

Itt lakom pár háznyira, hat éve. Az elmúlt hat évben ez talán az ötödik vagy hatodik étterem itt, pár hónapos működést követ pár hónap üresség.
süti beállítások módosítása