Kedves Krém, Budapest - gasztro teszt, 2015.július
2015. július 24. írta: mugeot

Kedves Krém, Budapest - gasztro teszt, 2015.július

Kedves Krém, Budapest I. Battyhány u.26. – gasztro teszt és kritika

Ha nyár, akkor fagyi. A jól megszokott tucat ízek és megjelenítések mellett, igazi felüdülést jelent a Kedves Krém kicsiny boltja. Az üzlet a Battyhány utcai Pékműhely (diós csigájukról már lelkendeztünk néhány sorban, a 6 kihagyhatatlan pékáru c. remekünkben) mellett található, és ha jók az értesüléseink, több-kevesebb közük van is hozzá… Mindenesetre ezt, az üzlet karakterisztikája alapján, el is tudjuk képzelni. Ez a fali csap például nagyon vagány, csakúgy, mint a mogyorós józsi felirat.

image_278.jpg

Az üzlet Facebook oldalán lévő kép remek, olyannyira, hogy nézegetése, akár egész napos kikapcsolódást jelenthet az arra fogékonyaknak.

10385574_821524531217460_5878599329351302356_n.jpg

De az üzlet legvagányabb dolga, mégsem ez, de még csak nem is a fagylaltok, hanem ez a gyönyörű fagylaltos pult. Egyszerűen nem tudjuk a tekintetünket levenni róla.

image_279.jpg

És hogy mit rejt? Olyan, nem ipari alapanyagokból készült remekműveket, amelyek elkészítésénél csakis a legalapvetőbb összetevőket használják fel. Mik ezek? Meglepő módon gyümölcsök vagy például valódi pisztácia. A fagylalt alapvetően nem túlzottan bonyolult termék, viszont valakik valamiért fontosnak érzik, hogy például sokáig lehessen eltartani vagy, hogy evése közben a legtovább megőrizze állagát vagy, hogy nagyon, de nagyon gyümölcs ízű legyen úgy is, hogy közben a termék ára sem szökik az egekbe. Ehhez pedig szükség van bizonyos adalékanyagokra – amik használata egyébként nem biztos, hogy drámai, de az biztos, hogy a Kedves Krémben kerülik ezek felhasználását.

Ennek a tudata boldogabbá tesz minket és sokkal jobb kedvvel nyaljuk a fagylaltot még akkor is, ha ezek megítélése gombócról gombócra változik. A csokiban nem találunk semmi különöset. Az eper szép piros viszont borzasztóan édes, már-már ehetetlen. A pisztácia azonban telitalálat, talán nem is ettünk még jobbat.

image_281.jpg

Az Earl Grey pedig igazi frissítő. Mindkettőért nagy gratula! Biztos ami biztos, eszünk még egy cukormentes panna cottát. Ez sem bonyolult desszert, nem is sikerült elrontani.

image_280.jpg

A kávé kiváló, érdemes akár csak ezért is betérni.

A kiszolgálás mosolygós, kedves, ráadásul a pultos hölgy mindenfajta rafinált keresztkérdésünkre válaszolni tudott. Utólag is köszönet a vendéglátásért! Jó lenne ugyanezt a színvonalat, minden alkalommal megkapni a szomszédos üzletben is, sőt mi több, az univerzum összes üzletében!

Árazás: 1 gombóc fagylalt 250 Ft.

Összefoglalva: Egyedi design, természetes alapanyagokból készült fagylaltok, kedves kiszolgálás és egy csodálatos fagylaltos pult! Már ez utóbbi látványáért is érdemes betérni! Ha sikerülne elérni, hogy a fagylaltok mindegyikénél a névadó íz uralkodjon az édes íz helyett, akkor tényleg hibátlan hely lehetne a Kedves Krém.

Értékelés (1-10)

Pincérek, vendéglátás: 10

Étel, ital: 7

Helyszín, atmoszféra: 9

Ár/érték arány: 9

Ízlések és pofonok kategória: Ha erre jársz, ugorj be!

A fenti írás egy látogatás tapasztalatai alapján született, és mint ilyen, nem tud teljes és 100%-os objektivitású képet adni az adott helyről. Éppen ezért minden építő jellegű vélemény fontos, elsősorban azért, hogy az üzemeltetők a visszajelzések alapján, jobban tudják a vállalkozásukat vezetni. Ezzel pedig mindannyian csak jól járhatunk, úgyhogy tisztelettel várjuk a véleményeket!

Követhetsz minket itt vagy a Facebook-on is!

A bejegyzés trackback címe:

https://mugeot.blog.hu/api/trackback/id/tr577650764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása