Bubba's water grill - gasztro teszt, 2014. február
2014. február 28. írta: mugeot

Bubba's water grill - gasztro teszt, 2014. február

Bubba's water grill - gasztro / étterem teszt és kritika

Frissítés: az üzlet nagy sajnálatunkra, a bejegyzésünk óta véglegesen bezárt!

 

Hogyan lehet meghatározni a jó fish&chips-et? Frissen készül, jó ízű a hal, a bunda nem tocsog az olajban, a sültkrumpli pedig kívül ropog, belül pedig puha. Nos a Bubbában jól készítik el ezt az ételt.

Szombat 11:00. Déli pályaudvar aluljáró-kerengő (vagy keringő kinek, hogy tetszik). A környezet lehangoló, a belső design pedig kissé hideg, hitelesen adja vissza azt a közeget, ahol a tengeri halak élnek, de hát én ember vagyok.

image_14.jpg

Gyorsan túllendülünk a design témán és egyből a pulthoz megyünk, ami mögött két, udvarias és segítőkész srác áll. A választék nem túl nagy, pont megfelelő és nem meglepő: grillezett halak, herkentyűk és persze fish&chips. Ez utóbbi négy különböző halból is készül:fekete és fehér tőkehal, fogas és afrikai harcsa. Arra a kérdésemre, hogy mi a különbség a két tőkehal között, nem kaptunk érdemi választ. Tehát a pultosok itt is úgy működnek, mint a legtöbb helyen, nincsenek megfelelően kiképezve. Ez egyfelől a munkaadók, másfelől a saját hibájuk, de gyorsan átlendülünk ezen is és rendelünk. 10 percen belül megkaptuk az ételeket.

image_15.jpg

A halak (fekete tőkehal és fogas) teljesen rendben vannak, bár a tőkehal húsa valamivel tömörebb és ízletesebb mint a fogasé. A bunda nem olajos és ropog, a chips szintén. Ezek mellé jár még zöldborsó püré és remulád mártás is. Az előbbi egyszerűségében nagyszerű, az utóbbi meg kissé műanyag ízű, ami valószínűleg az ipari majonéznek köszönhető. Desszertnek panna cotta-t kértünk és ezzel hibáztunk egy nagyot, mert az étel állaga és íze is gumiszerű (vagy valami hasonló...). A számla végösszege 2700 Ft. (2 közepes F&C és egy panna cotta).

Összefoglalva: Laza hely a Bubba, friss ételekkel, gyors kiszolgálással, stílusának megfelelő árazással. Amin javítani lehetne az a légkondícionálás, mert a masszív olajszag miatt, pár perc leforgása alatt garantáltan úgy érezheti magát a kedves vendég, mint egy fish. Vagy egy chips.

Értékelés (1-10)

Pincérek, vendéglátás: 8

Étel, ital: 8 (a panna cotta-t nem számítva, azzal együtt pedig 7)

Helyszín, atmoszféra: 6 (az ételszag miatt)

Ár/érték arány : 8

Ui.: A fekete tőkehal az Atlanti-óceán keleti részén, a Barents-tengertől a Vizcayai-öbölig, illetve a nyugati részén, Grönlandtól Hudson-szorosig és Észak-Karolináig található meg.A felszolgáló által említett rejtélyes fehér tőkehalról, nem találtam bejegyzést az interneten....

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mugeot.blog.hu/api/trackback/id/tr805837571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása