Nemo fish & chips & salad bar, Budapest - gasztro teszt, 2014.április
2014. május 11. írta: mugeot

Nemo fish & chips & salad bar, Budapest - gasztro teszt, 2014.április

Nemo fish&chips&salad bar, Budapest, Lövőház u.16. - gasztro / étterem teszt és kritika

Jó design, szuper felszolgálás, közepesnél éppen jobb étel. Ennyivel már az élbolyban lehet lenni a halas éttermek/étkezdék/bisztrók vagy akármik mezőnyében. Úgy meg pláne, hogy Budapesten kb. 5, ebbe a kategóriába tartozó hely van.

Szép áprilisi szombaton, valamennyivel dél előtt ugrottunk be egy gyors ebédre, a Lövőőház utcai intézménybe. A hely portálja sterilen, szakszerűen lepattant és megtekintve a belső design-t látszik, hogy szakértő kezekre bízták a kialakítást. Az pedig külön jó, hogy van terasz, csakúgy mint az, hogy a szakácsok munkája bentről és kintről is megfigyelhető.

image_21.jpg

A felszolgáló srác nagyon udvarias, gyors, rugalmas, kommunikatív, de nem tolakodó! Javasol, ajánl, magyaráz ha kell, pl.azt is hogy a tintahal a specialitásuk. Hiszünk neki, de ennek ellenére lazacburgert és fish&chips-et rendelünk, amiket 10 percen belül meg is kapunk (azt nem tudom, hogy milyen lenne a tempó csúcsidőben, de így ebédidő előtt nincs gond a gyorsasággal).

 

image_24.jpg

A lazacburger nem rossz, hanem inkább.... kellemetlen. A halnak annyira domináns íze van, hogy elnyom minden mást, még az egyébként nem túl könnyű és vastag zsemlét is. A burgernek az a lényege - és akkor most hadd idézzem magam egy korábbi remek bejegyzésből - "....,hogy minden harapásnál mindegyik összetevője jelen legyen. Ráadásul ha ezek megfelelő arányban és minőségben vannak, akkor az étel több lesz, mint az összetevők összessége." Hát sajnos most nem lett több, csak lazac, zsemle meg szósz egymáson. A fish&chips egy fokkal jobb, de a panír inkább kemény mint ropogós, pedig nincs túlsütve. Persze sokkal jobb mintha olajos és puha lenne, de valahogy mégsem az igazi. A halat is sajnos túl vékonyra szeletelték így a panírköntös alatt hal van, hal nincs (bocsánat a szójátékért mindenkitől). Azt kell mondanom, hogy megéri elmenni a nem túl messzi Bubbába (lásd korábbi kritika), ha valaki jobb F&C-t akar enni. A krumpli és a mártás minősége passzolt a haléhoz, azaz jó, de van jobb.

Összefoglalva: az összhatás sokkal inkább pozitív mint negatív, de ez elsősorban a design-nak és a személyzetnek köszönhető. Az ételek is inkább jobbak mint nem, de az is lehet, hogy csak én vártam tőlük túl sokat. Vagy rossz napom volt csakúgy, mint annak a halnak amit megettem.

Értékelés (1-10)

Pincérek, vendéglátás: 10

Étel, ital: 6

Helyszín, atmoszféra: 9

Ár/érték arány : 7

Ízlések és pofonok kategória: visszatérésre érdemes

A bejegyzés trackback címe:

https://mugeot.blog.hu/api/trackback/id/tr156153531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása