Pola Pola, Budapest - gasztro teszt
2016. március 22. írta: mugeot

Pola Pola, Budapest - gasztro teszt

Pola Pola, 1072 Budapest, Klauzál tér 11. – gasztro teszt és kritika

Mindjárt egy őszinte kijelentéssel kezdjük: Szerintünk a Pola Pola jelenleg az egyik legjobb hely Budapesten! Nem tökéletes persze, de nem is akar annak látszani, sőt talán az lenni sem. Viszont a balkáni, jó értelemben vett lazaság és egyszerűség, a vendéglátásuk egészére kihat, azzal együtt, hogy amit igazán komolyan kell venni, azt komolyan is veszik.

image_30.jpeg

A Klauzál tér érdekes hely, nem részletezzük, hogy miért. Aki megfordult már itt, az tudja, hogy miért, aki meg nem, annak érdemes eljönnie. A lényeg, hogy a Pola Pola stílusa, pont belesimul ebbe a környezetbe és ez jótékonyan hat az ide betérőre is.

Ugyanez a kiegyensúlyozottság és frissesség igaz a belső térre is. Remek, hogy a nagy ablakoknak köszönhetően bőven jut természetes fény, hogy nem csak kicsi, de jó nagy asztalok is vannak, hogy látható a grillpult, hogy nagyon jól néz ki a fali csempe, de ami a legszórakoztatóbb, hogy autentikus szerb (?) popzene szól.

image_32.jpeg

image_36.jpeg

image_35.jpeg

Tisztaság és rend van mindenhol, éppen ezért meglepő, hogy az étlapok így néznek ki. Érthetetlen…

image_31.jpeg

Viszont a személyzetnek hatalmas piros pont jár, mert a közvetlenség, az odafigyelés és segítőkészség olyan elegyet alkot náluk, hogy rögtön már első alkalommal törzsvendégnek érezzük magunkat. Makulátlan profizmusról persze nem beszélhetünk, nincsenek meg a tipikus pincér sallangok, a szögletes, modoros mozdulatok, nincs egyenruha (bár érdekes, hogy amíg a szakácsokon „komoly” szakácsruha van, ráadásul állig begombolva, addig a felszolgálók ruházata már nem ennyire egységes) de azt kell mondanunk, hogy ezek közül inkább egy se legyen. Van viszont kétirányú kommunikáció, mosoly és türelem, pedig első alkalommal annyit és úgy válogattunk, hogy legszívesebben kizavartuk volna saját magunkat az üzletből. Utólag is köszönjük a vendéglátást!

A választék egyszerű és fenntarthatóan kivitelezhető. Reggeli ajánlat, pljeskavica, csevap, csirke, saláták, kajmak, és a LEPÉNY. Ez utóbbi a legjobb, amit eddig ettünk, megunhatatlan és ki tudja, talán megérne egy külön cikket.

image_37.jpeg

Van napi menü is, most éppen palócleves (ezzel kicsit kilóg a lóláb, de ettől a leves, még lehet jó) és lepény. Végül egy-egy pljeskavicát (normál és csípős) és mindenféle salátát kérünk. Majd´ minden asztalnál ülnek, mégis kb. 10 perc elteltével megérkezik a rendelésünk. A fémtálcás tálalás arra mindenképpen jó, hogy egy pillanatra meghökkenjünk, végre megint valami újszerű. Egyikünknek nagyon bejön, a másikunknak nem annyira, de ugye ez is ízlések és pofonok kérdése.

image_33.jpeg

Szépek a színek, frissek az ízek. A pljeskavica a lepényben durván eteti magát, hozzá görög saláta, hagyma és ajvár jár. Bőséges az adag, elégedettek és boldogok vagyunk.

Persze itt sem tökéletes minden. A görög saláta, inkább csak "görögszerű", vagy az sem. Na, nem mintha rossz lett volna, de nem arra számítottunk, amit kaptunk. Lehetne például más nevet adni neki, akkor nem kéne ilyeneket leírnunk. A többi saláta inkább semleges ízű, de ez érthető, nincs szezonja ezeknek a zöldségeknek és így ízük sem annyira. Ennyit lehetett kihozni belőlük. Az ajvár sajnos nem saját készítésű, viszont nagyon jó minőségű.

image_34.jpeg

A desszert kimerül a palacsintában. Talán lehetne valami izgalmasabb tételt is becsempészni, ami jobban „csúszna” az alapfogások után…

Árazás: Egy pljeskavica lepényben (salátával, ajvárral, hagymával) 1790 Ft., egy pohár sör 350 Ft.

Összefoglalva: Gyors, friss, kötetlen. Minden adott ahhoz, hogy jól érezze magát bárki a Pola Pola-ban. Az, aki csak arra gondol, hogy enne valami jót, egy jó helyen, az nem fog csalódni, mert a gondolata itt valósággá válik (ahogy ez az idézet is olvasható valahol a helyszínen). 

Értékelés (1-10)

Pincérek, vendéglátás: 10

Étel, ital: 8

Helyszín, atmoszféra: 10

Ár/érték arány: 9

Ízlések és pofonok kategória: Visszatérésre érdemes

A helyszínen most sem fedtük fel kilétünket, a számlákat magunk fizettük. A fenti írás több látogatás tapasztalatai alapján született, de így sem tud teljes és 100%-os objektivitású képet adni az adott helyről. Éppen ezért minden építő jellegű vélemény fontos, elsősorban azért, hogy az üzemeltetők a visszajelzések alapján, jobban tudják a vállalkozásukat vezetni. Ezzel pedig mindannyian csak jól járhatunk, úgyhogy tisztelettel várjuk a véleményeket!

Követhetsz minket itt vagy a Facebook-on is!

A bejegyzés trackback címe:

https://mugeot.blog.hu/api/trackback/id/tr148510416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása