Vörös Homár, Budapest - gasztro teszt, 2014.június
2014. július 08. írta: mugeot

Vörös Homár, Budapest - gasztro teszt, 2014.június

Vörös Homár Halkereskedés, 1125 Budapest, Apor Vilmos tér 11. - gasztro / étterem teszt és kritika

Buda, Hegyvidék bevásárlóközpont, alsószint, szombat dél. Két üzlet egymás mellett, a halas meg a húsos. Steril környezet, amit csak a Meszársteak hentesei törnek meg hangoskodásukkal. Halasaink pedig eközben csak dolgoznak szépen, csendben. Az üzlet elsősorban tengeri hal és herkentyűbolt és csak másodsorban gyorsétterem (vagy fordítva, de mi az utóbbi funkció miatt jöttünk) Bent egy könyöklő, aminél 3-4 ember elfér, az üzlet előtt néhány asztal, amikre ebédidőben, nem meglepő módon, várni kell egy keveset.

image_37.jpg

A menü egyszerű és átlátható, csakúgy mint a konyha (amit egy nagy üvegfalon keresztül bárki meg tud nézni). Van napi menü is 2450 Ft-ért. Mondhatnánk, hogy ez sok, de az árak igazodnak a helyi vásárlóerőhöz és ahhoz képest amit vállal a hely, még elfogadhatónak mondható.

A fel és kiszolgálók nem mozognak túl rutinosan, viszont kedvesek és igyekeznek minket a lehetőségeiknek megfelelően őszintén vendégül látni. Ezzel pedig felülmúlnak jó sok tapasztalt pincért, vendéglátóst. A kísértésnek, amit a fish&chips jelent, sajnos itt sem tudunk ellenállni. De jól tettük, mert kijelenthetem, hogy az étel fish része az eddigi legjobb, amit az országban ettem. A halak (az egyik tőke, a másik lazac) tisztességes méretűek, vastagok és így egyben vannak, a panír pedig roppan. (nemúgy mint a Nemoban, ahol a halhús vékony volt és széteső, a panír pedig inkább kemény, mint a kő (lásd korábbi cikk)).

image_38.jpgimage_39.jpg

A chips alapanyaga fagyasztott McCain burgonya, ami inkább csak roppangat, de még így is jó. A remulád ezzel szemben felejthető, csakúgy mint a borsópüré (ez utóbbiból példát lehet venni a Bubbától, mert ott olyat adnak, ami hozzá tud tenni egy kis pluszt a főételhez).

Összefoglalva: Őszinte kérdésükre - "Hogy ízlett az étel?" - őszinte választ adtunk - "Remek volt a hal!". A többi minősége pedig ebben a kategóriában - gyorsétterem/büfé/konyha/akármi - elfogadható, semmiképpen nem okoz rossz szájízt, de éppen ezért még javítható. 

Értékelés (1-10) Pincérek, vendéglátás: 8

Étel, ital: 7

Helyszín, atmoszféra: 2

Ár/érték arány : 7

Ízlések és pofonok kategória: ha erre jársz, ugorj be.

A bejegyzés trackback címe:

https://mugeot.blog.hu/api/trackback/id/tr126486279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása