Gabi pecsenye, Szekszárd, Szluha György u.1.– gasztro teszt és kritika
Ha szekszárdi ismerőseink nem vittek volna el minket „a Gabihoz” azzal, hogy itt lehet a legjobbat enni a városban, biztosan be sem tettük volna a lábunkat az üzletbe. Vagy ha mégis, azonnal kifordultunk volna. Így azonban nem volt menekvés, szerencsére…
Megállt az idő Gabi pecsenyézőjében, kb. 30 éve ugyanígy nézhet ki. A külső és a belső alapján halálra rémültünk és nem vártunk túl sokat.
Az egyszerűség enyhe kifejezés, de aki idejár, az pontosan tudja, hogy miért. Az egyik ok maga a tulajdonos, aki elképesztő fanyar humorral és stílusban kezel mindenkit. Mi például még soha nem találkoztunk, mégis első mondata az volt, hogy „De régen láttam magukat Uraim! Hogy vannak?”. Mondtuk, hogy még soha az életben nem jártunk itt, mire ő rezzenéstelen arccal: „Igen? Nem baj, legközelebb majd jogos lesz a kérdés!”. Ezen felül Gabi úr kérdez és ajánl, nem csak ételt, de italt is, miközben kommunikál erről-arról. Ami nagyszerű, hogy többnyire ugyanazt a figyelmet kapjuk mi, az új vendégek, mint amit a szépszámú törzsközönség! Utólag is köszönjük szépen!
Az ételválaszték pontosan olyan, mint a legtöbb hasonló helyen (hurka, kolbász, sültek, rántotta, savanyúság), de amitől kiemelkedik közülük, az a kolbász és a hurka minősége, illetve az omlósra sült malacpecsenye. Egyébként ez utóbbit és a kolbászt, egy irgalmatlan nagy, lefedett tepsiben, lassú tűzön együtt sütik, és a kolbászból kisülő zsírral locsolgatják a malacot. Ez pedig valami eszméletlen jó ízt ad a húsoknak.
A malacot a tálalásnál megkenik valamilyen lilahagymás kencével, meghintik őrölt paprikával és pár csepp szójaszósszal! Ez utóbbira egyáltalán nem számítottunk, de az eredmény több mint nagyszerű!
A pecsenye tökéletes, de a kolbász is nagyon jó minőségű és fűszerezésű. A savanyúságokból és az egyébként friss és puha kenyérből ettünk már jobbat, de ezek így is rendben vannak! A tálalás olyan amilyen, inkább nem ejtenénk róla szót, mert nem lenne sok értelme. Annyit azonban csak megjegyeznénk, hogy a műanyag tányér megérett a cserére… Ettől függetlenül, bárgyú félmosollyal töröljük ki az utolsó csepp szaftot a tányér aljáról és megállapítjuk, hogy koleszterin ide vagy oda, sült zsírt tunkolni eszméletlenül jó!
Távozáskor Gabi bácsi még rákérdez a tapasztaltakra - látszik rajta, hogy általában elismeréseket kap - és ellát minket néhány jó tanáccsal az életet illetően!
Árazás: a képen látható ételért (malacsült, kolbász, mustár, savanyúság, kenyér) 900 Ft-ot fizettünk.
Összefoglalva: Ha valaki Szekszárdon jár, szereti az omlós malacsültet és nem érdeklik a külsőségek, akkor feltétlenül a Gabi pecsenyézőbe menjen. A jó ételeken túl egyedi, már-már békebeli kiszolgálásban és erősen retró környezetben lesz része, és ez már önmagában is megér egy látogatást!
Értékelés (1-10)
Pincérek, vendéglátás: 10
Étel, ital: 9
Helyszín, atmoszféra: 5
Ár/érték arány: 9
Ízlések és pofonok kategória: Ha erre jársz, ugorj be!
A fenti írás egy látogatás tapasztalatai alapján született, és mint ilyen, nem tud teljes és 100%-os objektivitású képet adni az adott helyről. Éppen ezért minden építő jellegű vélemény fontos, elsősorban azért, hogy az üzemeltetők a visszajelzések alapján, jobban tudják a vállalkozásukat vezetni. Ezzel pedig mindannyian csak jól járhatunk, úgyhogy tisztelettel várjuk a véleményeket!
Követhetsz minket itt vagy a facebook-on is!