Moszkvatér bisztró, Budapest - gasztro teszt, 2016. január
2016. január 22. írta: mugeot

Moszkvatér bisztró, Budapest - gasztro teszt, 2016. január

Moszkvatér - 1054 Budapest, Hold u.13. - gasztro teszt és kritika

Újabb szereplővel gazdagodott a Hold utcai piac, ráadásul nem is akármilyennel, mert az Arany Kaviár üzemeltetői nyitottak egy szuper, a hely szellemének megfelelő kis üzletet. Ráadásul ebben a kutya hidegben, mi is lehetne jobb, mint egy tartalmas borscs vagy szoljanka leves.

image_18.jpeg

A design modern, bár sok a felirat és az információ, így kell egy kis idő nekünk, amíg rájövünk arra, hogy mit, hol keressünk és melyik kiírás, mit is jelent. Persze lehet, hogy a mi képességeinkkel van baj, de a pultos hölgy szerencsére azonnal ajánl és sorolja a választékot, ami egyébként szimpatikusan szűk (pár leves és főétel) és kifejezetten passzol ahhoz az ételsorhoz, amit egy piachoz társítanánk.

Gyorsan rendelünk hát egy szoljankát és egy csiburekit, ami egy sertéshússal töltött, olajban kisütött lepény.

A leves tényleg emberes adag és ha nem is kirobbanóan, de nagyon finom. Ugyanakkor a lé, talán lehetne egy kicsivel sűrűbb is. A zöldségek és a húsok szépen, gondosan vannak vágva, ezeken is látszik az odafigyelés, ami a minőség egyik fokmérője. A savanyú uborka össze-össze húzza a szánkat, ami elsőre nem annyira, utána viszont egyre inkább tetszik. Hiába, a sok összetevőnek köszönhetően, kevés olyan izgalmas – vagy inkább szórakoztató – leves van, mint a szoljanka.

image_16.jpeg

A csibureki viszont telitalálat, elsősorban azért, mert már rögtön elsőre, igazi piaci ételnek tűnik.

image_17.jpeg

A tésztát ugyan kicsit olajosabbnak érezzük a kelleténél, de az íze jó. Akkor pedig kifejezetten remek, amikor együtt esszük a paprikás szósszal, ami talán az összes kóstolt étel közül a legjobb.

Árazás. A levesért 1200 Ft-ot, a csiburekiért 800 Ft-ot fizettünk és nem voltunk elégedetlenek.

Összefoglalva: Jó koncepció, átütő tisztaság és frissesség, magabiztos kivitelezés (egy két apróbb finomítás még biztosan lesz), laza környezet és jó orosz konyha. Ebben a kategóriában, ennél több nem is biztos, hogy kell, de mi mégis azt hisszük, hogy a Moszkvatér hamarosan, még a mostaninál is jobb teljesítményre lesz képes.

Értékelés (1-10)

Pincérek, vendéglátás: 8

Étel, ital: 8

Helyszín, atmoszféra: 8

Ár/érték arány: 9

Ízlések és pofonok kategória: Visszatérésre érdemes!

A fenti írás egy látogatás tapasztalatai alapján született, és mint ilyen, nem tud teljes és 100%-os objektivitású képet adni az adott helyről. Éppen ezért minden építő jellegű vélemény fontos, elsősorban azért, hogy az üzemeltetők a visszajelzések alapján, jobban tudják a vállalkozásukat vezetni. Ezzel pedig mindannyian csak jól járhatunk, úgyhogy tisztelettel várjuk a véleményeket!

Követhetsz minket itt vagy a Facebook-on is!

A bejegyzés trackback címe:

https://mugeot.blog.hu/api/trackback/id/tr618300444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2016.01.22. 22:46:42

Street foodként kicsit magas az ára, de az Arany Kaviár áraihoz képest semmiség.

BéLóg 2016.01.23. 00:43:10

Jó étvágyat!
Az NDK-ban annakidején a szoljanka minden étterem majdnem kötelező fogása volt és azt a hungárische guláschhoz képest egészen jól készítették. Úgyhogy majd elmegyek és mekkóstolom.
Úgyis kell menni sajtér' is.
Köszi a posztot!
süti beállítások módosítása