Gabi pecsenye, Szekszárd - gasztro teszt, 2015.március
2015. március 24. írta: mugeot

Gabi pecsenye, Szekszárd - gasztro teszt, 2015.március

Gabi pecsenye, Szekszárd, Szluha György u.1.– gasztro teszt és kritika

Ha szekszárdi ismerőseink nem vittek volna el minket „a Gabihoz” azzal, hogy itt lehet a legjobbat enni a városban, biztosan be sem tettük volna a lábunkat az üzletbe. Vagy ha mégis, azonnal kifordultunk volna. Így azonban nem volt menekvés, szerencsére…

Megállt az idő Gabi pecsenyézőjében, kb. 30 éve ugyanígy nézhet ki. A külső és a belső alapján halálra rémültünk és nem vártunk túl sokat.

image_230.jpg

Az egyszerűség enyhe kifejezés, de aki idejár, az pontosan tudja, hogy miért. Az egyik ok maga a tulajdonos, aki elképesztő fanyar humorral és stílusban kezel mindenkit. Mi például még soha nem találkoztunk, mégis első mondata az volt, hogy „De régen láttam magukat Uraim! Hogy vannak?”. Mondtuk, hogy még soha az életben nem jártunk itt, mire ő rezzenéstelen arccal: „Igen? Nem baj, legközelebb majd jogos lesz a kérdés!”. Ezen felül Gabi úr kérdez és ajánl, nem csak ételt, de italt is, miközben kommunikál erről-arról. Ami nagyszerű, hogy többnyire ugyanazt a figyelmet kapjuk mi, az új vendégek, mint amit a szépszámú törzsközönség! Utólag is köszönjük szépen!

image_231.jpg

Az ételválaszték pontosan olyan, mint a legtöbb hasonló helyen (hurka, kolbász, sültek, rántotta, savanyúság), de amitől kiemelkedik közülük, az a kolbász és a hurka minősége, illetve az omlósra sült malacpecsenye. Egyébként ez utóbbit és a kolbászt, egy irgalmatlan nagy, lefedett tepsiben, lassú tűzön együtt sütik, és a kolbászból kisülő zsírral locsolgatják a malacot. Ez pedig valami eszméletlen jó ízt ad a húsoknak.

A malacot a tálalásnál megkenik valamilyen lilahagymás kencével, meghintik őrölt paprikával és pár csepp szójaszósszal! Ez utóbbira egyáltalán nem számítottunk, de az eredmény több mint nagyszerű!

image_232.jpg

A pecsenye tökéletes, de a kolbász is nagyon jó minőségű és fűszerezésű. A savanyúságokból és az egyébként friss és puha kenyérből ettünk már jobbat, de ezek így is rendben vannak! A tálalás olyan amilyen, inkább nem ejtenénk róla szót, mert nem lenne sok értelme. Annyit azonban csak megjegyeznénk, hogy a műanyag tányér megérett a cserére… Ettől függetlenül, bárgyú félmosollyal töröljük ki az utolsó csepp szaftot a tányér aljáról és megállapítjuk, hogy koleszterin ide vagy oda, sült zsírt tunkolni eszméletlenül jó!

Távozáskor Gabi bácsi még rákérdez a tapasztaltakra -  látszik rajta, hogy általában elismeréseket kap - és ellát minket néhány jó tanáccsal az életet illetően!

Árazás: a képen látható ételért (malacsült, kolbász, mustár, savanyúság, kenyér) 900 Ft-ot fizettünk.

Összefoglalva: Ha valaki Szekszárdon jár, szereti az omlós malacsültet és nem érdeklik a külsőségek, akkor feltétlenül a Gabi pecsenyézőbe menjen. A jó ételeken túl egyedi, már-már békebeli kiszolgálásban és erősen retró környezetben lesz része, és ez már önmagában is megér egy látogatást!

Értékelés (1-10)

Pincérek, vendéglátás: 10

Étel, ital: 9

Helyszín, atmoszféra: 5

Ár/érték arány: 9

Ízlések és pofonok kategória: Ha erre jársz, ugorj be!

A fenti írás egy látogatás tapasztalatai alapján született, és mint ilyen, nem tud teljes és 100%-os objektivitású képet adni az adott helyről. Éppen ezért minden építő jellegű vélemény fontos, elsősorban azért, hogy az üzemeltetők a visszajelzések alapján, jobban tudják a vállalkozásukat vezetni. Ezzel pedig mindannyian csak jól járhatunk, úgyhogy tisztelettel várjuk a véleményeket!

Követhetsz minket itt vagy a facebook-on is!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mugeot.blog.hu/api/trackback/id/tr367292845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.03.24. 20:27:01

Szász söröző vajon milyen lehet?
A gengszterváltás környékén jártam ott néhányszor. Isteni rántott velőt csináltak.

Két Nyúl Grill Kert 2015.03.25. 16:47:44

Én is járok hébe-hóba Szekszárdon, régebben elég sok szál fűzött ide, most már csak inkább motorozgatás közben, szoktam nosztalgia kirándulásnak beiktatni. Na de elfeljtettétek megírni, hogy hol található a fent említett műintézmény, mert legközelebb szívesen kipróbálnám, és megosztanám veletek szakmai tapasztalásom ! A Szász sörözőről nekem is jó emlékei vannak ugyanabból az időszakból /babgulyás, tatár bifsteak,/.....

mugeot 2015.03.25. 19:05:31

@pythonozok: Kedves Hozzászóló! Köszönjük az ötletet! Meg fogjuk nézni.

Szabó Ferencné Kamilla 2015.11.26. 16:42:02

A Gabi pecsenyénél mindig nagyon finom, házias ételeket készítenek, ha tehetem, mindig betérek egy finom ebédre, sőt még haza is viszek a családnak belőle!

az övezet gázai 2015.11.26. 21:12:08

Szluha György utca. A főútról nyílik keletre, látható is onnan. Helybéliként: a tulaj inkább modoros, és a látszólag megtisztelő bánásmódban érzek némi hamis felhangot. Rengetegen azért szeretnek oda járni, mert az első alkalom után a főnök barátjának érzik magukat, valakinek azon a helyen. A légkör mindettől eltekintve barátságos, és a vendég tényleg vendég hajnali négy-öttől délután négyig. Mindazonáltal jobb kolbi kapható a piacon a Kelemen pecsenyésnél. Saját töltés, míg Gabi úr cégeset vesz, ha nem is rosszat. A piacon a kenyér sokkal jobb.

az övezet gázai 2015.11.26. 21:12:57

@pythonozok: Tűrhetős. Igyekeznek színvonalat tartani.

Garp 2015.11.27. 07:06:05

Juhujujj pont a napokban jutott az eszembe. En utoljara kb 4 eve voltam nala. Nem tudom, hogy a mocsingos, agyon paprikazott (ez a ketto egyutt a vendeglatasban sosem jo jel) hustol, vagy a maniros mu-jopofitol kaptunk gyomorrontast, de nagyon gaz volt! Mindezt kb 40% felarral a "piacterihez" kepest. Akkor ugy gondoltuk, soha tobbet, az tuti.
Tudom h ez szentsegtorenek szamit Szekszardon, de mar korabban is csak akkor ettem ott, ha nagyon muszaj volt. A mumosoly es az "egyedi" jopofasag mindig szorol szora ugyanaz volt. Enni mentem oda, engem ez taszitot, mert tolakodonak es eroltetettnek ereztem. Ahogy nezem/olvasom, az etel talan valtozott. Lehet, hogy ujra fogom tesztelni, max majd elvitelre kerem. (Igen, szekszardi vagyok, 30 evet eltem ott.)

Garp 2015.11.27. 07:15:40

@pythonozok: nyaron voltam utoljara. A sör hideg, a kiszolgalas udvarias az etel boseges es a rantott velo meg mindig pazar volt, pont azt ettem.
Korabban a gengsztervaltas elott nem jartam oda, az elmult evekben inkabb. A 2000-es evekben eleg posh hely volt, talan a legdragabb Szekszardon. Most talan nyugisabb, de ez nalam elony.

A masik hely, amit Szekszardon kedveltem az az Arany Kulacs. Marhajo tradicionalis, hazias konyhajuk volt, pl a vorosboros marhatokanyuk a legjobb, amit valaha ettem. Arrol meg azt hallom, hogy leszallo agban van evek ota.
süti beállítások módosítása