Béczi szelet, Pécs - gasztro teszt, 2015.december
2015. december 06. írta: mugeot

Béczi szelet, Pécs - gasztro teszt, 2015.december

Béczi szelet büfé, 7634 Pécs, Nagyberki út 4/1. - gasztro teszt és kritika

Hajlamosak vagyunk kijelenteni, hogy megtaláltuk a „magyaros” gyorsbüfék etalonját - már ami az ételeket illeti! Hogy túlzásba estünk? Lehet, de amikor körülnézünk az apró bódé teljesen heterogén közönségén (kék és fehérgallérosok mindenféle stílusban, plusz mindenki más), akkor olyan elégedettséget – mi több, boldogságot - látunk az arcokon, amit csakis kizárólag egy jól elkészített étel elfogyasztása tud előidézni.

A 6-os útról alig látni az egységet, aki meg elsőre meglátja az nem biztos, hogy rögtön itt akarna enni, mert megjelenésében és berendezésében is puritánság és erős funkcionalitás uralkodik (ablakos kiszolgálás, sörasztal és pad combo, műanyag terítővel letakarva, stb.).

image_1.jpeg

A hely nem is akar másnak látszani, mint ami, vagyis egy tiszta, egyszerű, de kitűnő ételeket árusító útszéli büfé. Ezt az őszinteséget pedig jól láthatóan díjazzák a vendégek, mert még dél sincs, de már vagy tucat autó parkol az épület előtt.

Az őszinteség egyébként Béci, a tulajdonos és névadó sajátja, aki többedmagával áll a pult mögött. Pörgés van, de emellett udvarias, figyelmes és gyors kiszolgálás, mi több ajánlás is. Ez ugyan kicsit lassítja a folyamatot, de legalább addig is lehet nézelődni, érdeklődni. Így megtudjuk, hogy mennyi energia lett befektetve a megfelelő alapanyagok megtalálásába, a receptek kifejlesztésébe vagy, az üzlet továbbfejlesztésébe, merthogy épül az új és modern büfé. Jól példázza a hozzáállását, hogy amikor a sült krumplijáról faggatjuk, hogy fagyasztott-e vagy előfőzi, csak annyit mond, hogy „dehogy, csak tisztességes krumpli kell”. És persze mindez átjön az ízeken.

A menü egyszerű – megjelenítésében talán túlságosan is, de a felvezetés után több elemét ki akarnánk próbálni, végül aztán maradunk Béci ajánlatánál.

image.jpeg

A babgulyást kénytelenek vagyunk így is leírni, hogy A BABGULYÁS! (A kép sajnos nem adja vissza a látványt, de mindenképpen meg akartuk örökíteni. A képminőség miatt duplán kérünk elnézést a szakácstól, az olvasótól, és magától a levestől)

image_2.jpeg

Még akkor is megérdemli a csupa nagybetűt, ha ez inkább bableves, de ha ők gulyásnak hívják, akkor ezt most elfogadjuk. Azt nem tudjuk, hogy a sok kipróbált bableves közül ez-e a legjobb, sőt azt sem, hogy létezhet-e egyáltalán ebben a műfajban legjobb, de ez a példány nagyon ott van. Friss, tiszta ízek, tisztességes alapanyagok, ebben éppen csodás sonka is, de a legfantasztikusabb benne a kolbász, ami karakteres, köménymagos ízével hol elkülönül, hol belesimul a levesébe. Egy külön fotót meg is érdemelne, de mire észbekapunk, már megettük az összes karikát. Talán egy egynapos állás jót tenne a levesnek, hogy jobban összeérjenek az ízek, de akkor a friss „hatás” gyengülne… Nem tudunk dönteni, inkább kitunkoljuk a tányért, ahogy kell, az irgalmatlan nagy kenyérszeletekkel.

Ami ezután jött, az minden várakozásunkat felülmúlta, ugyanis a konfitált tarja olyan puha, omlós és jól fűszerezett, hogy könnyek szöknek a szemünkbe. De tényleg.

image_3.jpeg

image_4.jpeg

A krumpli is friss, belül puha, kívül ropogós és a saláta is jó, de másodhegedűsök a hús nagyszerűsége mellett.

image_5.jpeg

Árazás: Az árazás az ételek minőségét tekintve, megfelel a hasonló stílusú helyeknek. Egyes fogásokból fél adag is kapható, ami még így is tisztességes mennyiség.

Összefoglalva: Több mint tisztességes konyhát visz a Béczi szelet, ráadásul őszinte vendéglátásban is részesülhet a nagyérdemű. Ha sikerülne mindezt, a vendégtér külsőségeiben is a kornak megfelelő szintre emelni, akkor az egység tényleg igazi etalon lehetne...és nem csak a környékbelieknek!

Értékelés (1-10)

Pincérek, vendéglátás: 9

Étel, ital: 9

Helyszín, atmoszféra: 4

Ár/érték arány: 9

Ízlések és pofonok kategória: Visszatérésre érdemes

A fenti írás egy látogatás tapasztalatai alapján született, és mint ilyen, nem tud teljes és 100%-os objektivitású képet adni az adott helyről. Éppen ezért minden építő jellegű vélemény fontos, elsősorban azért, hogy az üzemeltetők a visszajelzések alapján, jobban tudják vezetni a vállalkozásukat. Ezzel pedig mindannyian csak jól járhatunk, úgyhogy tisztelettel várjuk a véleményeket!

Követhetsz minket itt vagy a Facebook-on is!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mugeot.blog.hu/api/trackback/id/tr918143454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása