az Andrész...finomságok boltja, Biatorbágy - gasztro teszt 2013, december
2013. december 23. írta: mugeot

az Andrész...finomságok boltja, Biatorbágy - gasztro teszt 2013, december

az Andrész...finomságok boltja, Biatorbágy - gasztro teszt és kritika

Az Andrész cukrászda Biatorbágyon, egyre szélesebb körben ismert minőségi süteményeiről és roppant finom fagylaltjairól. Bár ez utóbbi így télvíz idején nem igazán vonzó és nincs is a kínálatban. Akár ezért, akár nem, de újabb lehetőségeket keresve a fejlődésre és terjeszkedésre, a meglévő üzletükkel szemben, a főút túloldalán, nyitottak egy picinyke, bár annál bájosabb üzletet, ahol szendvicseket, péksüteményeket, kézműves szörpöket, lekvárokat kínálnak.

A berendezés barátságosan rusztikus (vagy fordítva) és nagyon kellemes. Nem mondom, hogy ideális, mert bent rendesen leülni csak egy, mindig szépen megterített asztalnál lehet.

image_4.jpg


Az üzlet előtt is van egy csöppnyi asztal azoknak, akik a benzingőz melletti fogyasztást részesítik előnyben. Hatalmas jópontot érdemelnek a nyitvatartási idő miatt, mert péntektől szombatig már reggel hétkor nyitva vannak. Találós kérdés: mi nem látható a táblán?

image_2.jpg


Bizony, bizony az ajánlat. Sok vendéglátóhelyre jellemző, hogy az újraírható reklámtábláikra vagy nem írnak semmit, vagy hetekig ugyanaz a felirat látható. Andrészék ebben az előbbiek táborát gyarapítják és ez kár, mert tudnának mit ajánlani a nagyérdeműnek.
A kínálat egyszerű, átlátható és kis híján nagyszerű. A péksüteményeket ( bagett, croissant, stb.) ugyan frissen sütik, de azok fagyasztott termékekből készülnek (igaz a beszállító egy francia pékség, ennek megfelelő az árazás is).
A szendvicsekbe szintén minőségi cuccok kerülnek, pl. az etyeki sonkamester sonkája vagy a biatorbágyi sajtkészítő termékei.

image_3.jpg


Szóval jók a szendvicsek (bár a sonkás elbírna még több sonkát és salátát) és a péksütemények, minőségi a kávé, de egyik sem ér fel a néhai Andrész pék receptje alapján készített sós kiflivel. Ez ugyanis olyan finom, hogy önmagában fogyasztva is tökéletes élményt jelent! Kívül ropogós, finoman meghintve nagyszemű sóval. Belül puha, már-már foszlós és enyhén édeskés. Egészen egyszerűen hibátlan. Ráadásul az ára is töredéke a többi, nem teljesen helyben készített termékéhez képest. Ha másért nem is, de ezért a kifliért mindenképpen érdemes betérni.
A személyzet egyébként alapvetően kedves, segitőkész és figyelmes. Egy kicsit talán kimértek, de "passzolnak" a helyhez. Egy kicsivel több proaktivitás az ajánlás terén sokat lendítene a vevőkapcsolatokon és így a hangulaton is.

Az egyetlen komolyabb hiba az, hogy kaptam már olyan szendvicset is, ami nem tűnt annyira frissnek. Nem azt mondom, hogy nem fért bele az előírások szerinti eltarthatósági időbe, de érződött, hogy "állt" a szendvics és ez egy szendvicsező esetében egyátalán nem elfogadható (meg egyébként sem). Különösen akkor, ha az láthatóan sokat ad magára, de leginkább akkor, ha ilyen magas áron dolgozik (ami valószínűsíthetően, a minőségi alapanyagok magas beszerzési áraiból adódhat).
Árak: szendvicsek 400-650 Ft., péksütemények 150-430 Ft., sós kifli 35 Ft..

Összefoglalva olyan hely az Andrész, ahol törekednek a minőségre és a vendéglátásra és ezért bármikor jólesik beugrani, akár csak egy kávéra is. Külön jó, hogy van egy olyan termék - tudom ez ízlések és pofonok kérdése, de a legjobb kifli amit eddig életemben ettem - ami egyedi és kimagaslik a többi közül és ami miatt érdemes betérni. Az árazás ugyanakkor magas (a kiflié hál'Isten megfelelő) és ez biztosan elrettent másokat is a gyakrabb visszatéréstől. A szendvicsek esetében pedig nem lenne szabad alkut kötni és a mutatott magas minőségből engedni. Ha másért nem azért, hogy senkinek, így nekem se, legyen oka, erről hasonló mondatot írni.

Értékelés (1-10)
Pincérek, vendéglátás: 9
Étel, ital: 7 (a kifli 10)
Helyszín, atmoszféra: 9
Ár/érték arány : 7 (a kifli 10)

A bejegyzés trackback címe:

https://mugeot.blog.hu/api/trackback/id/tr465706497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása