Lángos Factory, Budapest - gasztro teszt, 2014.március
2014. április 10. írta: mugeot

Lángos Factory, Budapest - gasztro teszt, 2014.március

Lángos Factory, Budapest - gasztro / étterem teszt és kritika

Amikor megkérdeztem embereket, hogy kinek mi jut eszébe a lángosról, az alábbi gondolatok jöttek elő: hungarikum, olajszag, fokhagyma meg tejföl, strand, Balaton, zsíros száj, büfékocsi, zsírpapír, Teri néni... Nos ebből a pár dologból csak néhány érhető tetten a Lángos Factory-ban és ebben Teri néni, a Balaton, meg az olajszag biztosan nincsenek benne.

image_16.jpg

Budapest, Újpalota, Póluscenter. A nemzetközi gyorséttermek, meg a szokásos magyaroskínaisgyrosos üzletek mellett meglepő módon egy lángossütő is található. Jó logó, design-osnak szánt megjelenés, amiben kicsit keverednek a különböző stílusjegyek és ez nem könnyíti meg a választást (a mindig divatos Benke Laci bácsi fényképétől kezdve, a büféhangulatú menütáblákon keresztül, a krétával művészieskedve megírt ajánlatokig és a tisztességes méretű szagelszívó csőig, minden megtalálható).

A lángosra kérhető feltétek sokasága tovább bonyolítja a helyzetet és pillanatok alatt kiderül, hogy itt bizony a lángosműfaj újragondolását roppant komolyan veszik. Ezt bizonyítja az is, hogy a lángost, a tulajdonos által tervezett lángossütő gép süti.

image_17.jpg

A szerkezet egyébként baromi izgalmas. Tészta be, 2 perc sütés pálmaolajban (ezt magasabb hőmérsékletre lehet égés nélkül hevíteni mint a hagyományos étolajat, így rövidebb idő alatt sül meg a lángos), tészta ki. Az egész rendszer zárt, nincs olajszag, ráadásul a gép ablakain keresztül követhető a folyamat, csakúgy mint az is, ahogy a pultosok a feltéteket ráteszik a lángosra. Esetemben ezek fokhagyma, lilahagyma, tejföl, baconkockák, juhtúró és petrezselyem voltak (a pultos szárított kaprot javasolt és igen, azzal sem lett volna rossz).

image_19.jpg

A pultosok nem dolgoznak túl gyorsan, mégis, a rendeléstől számított 4 percen belül már boldogan törölgettem le a zsírt az államról (ami ugye én vagyok). A választásom egyébként túlzó volt, nem is tudtam az egészet megenni, de ez az én hibám. A lángos ízhatása tökéletes volt.

A személyzet higiénikusan és tisztán dolgozik. Inkább kedvesek mint nem. Ajánlanak, nem csak lángost, de italt és desszertet is. Egy picivel több mosoly jót tenne mindenkivel! Az pedig teljesen szokatlan, hogy tisztességes mennyiségű kóstolót is kínálnak.

image_20.jpg

Az árazás a helyszínnek megfelelő, egy sima lángos 350 Ft. A számlám végösszege 1400 Ft. volt (1 juhtúrós lángos, 1 0,5 l-es üdítő), ami nem tűnik kevésnek, de tekintve az étel mennyiségét, kiadósságát és minőségét elfogadhatónak mondható.

Összefoglalva: Érdekes kísérlet a Lángos Factory, a lángos újragondolása pedig dícséretes! Ugyanakkor a lángos egy egyszerű étel, amit talán érdemesebb csak a jól megszokott feltétekkel - de akár az új technológia használatával - kínálni, mert ebben az esetben a kevesebb, valahogy mégis több lehet. 

Értékelés (1-10)

Pincérek, vendéglátás: 8

Étel, ital: 8

Helyszín, atmoszféra: 5 (de ez inkább a bevásárlóközponti miliőnek köszönhető)

Ár/érték arány : 7

Izlések és pofonok kategória: visszatérésre érdemes

A bejegyzés trackback címe:

https://mugeot.blog.hu/api/trackback/id/tr865944803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása