A város legjobb pogácsája?
2017. augusztus 21. írta: mugeot

A város legjobb pogácsája?

A város legjobb pogácsája? – MOMkult Café, 1124 Budapest, Csörsz u. 18.

Vasárnap volt a III. Kenyérlelke fesztivál a MoMkult parkjában. A rendezvény a kenyeret hagyományos módon készítők – legyen az profi vagy amatőr - és a fogyasztók találkozója (de talán egy kicsit ünnepe is). Szuper a helyszín, családi a program, jók a fellépők - a nyitó Gál Csaba Boogie-tól a záró Besh o droM-ig - miközben pl. az encsi Anyukám mondta a mobil fatüzeléses kemencében süt, a Balkezes serfőzde mandarinra hajazó remeket csapol, a Szóda és társai kakukkfű szörpje meg egyszerűen csak vagány.

A kiállító pékségek a kézműves vonal aktuális, ugyanakkor jól ismert és jó értelemben vett sztárjai, az Artizántól a Pipacsig. Szeretjük és tiszteljük mindegyikőjüket, de egy kicsit sajnáljuk, hogy nem bukkant fel valamilyen új titán (vagy mi nem vettük észre).

Van verseny is és ezen a szinten mondhatni majdnem mindegy – legalább is nekünk a fogyasztónak - hogy ki nyer, mert tényleg fantasztikusak a kenyerek (is). Nem kérdéses, hogy kell ez a rendezvény, sőt még nagyobb hangja kell, hogy legyen, mert ilyen termékeknek mindenhol elérhetőnek kell lenniük és ez csak akkor lehet, ha megjelenik erre a valós fogyasztói igény.

Szóval jól érezzük magunkat, köszönjük is szépen, és ekkor, nem várt helyen, a MoMkult kávézójában ráakadunk a helyben sütött pogácsájukra és teljesen elképedünk, mert egészen elképesztően finomak.

012a37f58f96da8f6c480664d806601a0f0be47bc7.jpg

Sajtos, burgonyás, tepertős. 150 Ft./db. Mindegyik önmagában is remekmű de az, hogy frissek és még melegek is (egyébként később, amikor már otthon majszoljuk őket, kihűlve is nagyon ott vannak), azonnal függők leszünk.

Elemezgethetnénk az ízeket – azért szerintünk a burgonyás a legjobb -  kinézetet, de minek. Pogácsa rajongóknak szigorúan kötelező!

A bejegyzés trackback címe:

https://mugeot.blog.hu/api/trackback/id/tr1712769788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása