Barnabás testvér Bajor kisvendéglő, Biatorbágy - gasztro teszt, 2014.július
2014. július 20. írta: mugeot

Barnabás testvér Bajor kisvendéglő, Biatorbágy - gasztro teszt, 2014.július

Barnabás testvér Bajor kisvendéglő, Biatorbágy, Szabadság út 19. - gasztro / étterem teszt és kritika

Mi az elvárás egy bajor étteremmel szemben? Egyszerűség, tisztaság, vendégszeretet, sör, csülök, kolbász meg jó sok telítetlen zsír, hogy boldogság is legyen az ételben. Barnabás testvér gondoskodott mindegyikről...majdnem.

image_45.jpg

Csütörtök délben, ötödmagammal érkeztem az újonnan megnyílt étterembe, ahol rajtunk kívül nem volt több vendég. A belső design letisztult, egyszerű és inkább svéd, mint német. Ez leginkább az ikea-nak köszönhető, mert az asztalok, székek, komódok, poharak, evőeszközök és ki tudja, talán az udvarias, de alig mosolygó és gépies felszolgáló hölgyek is onnan vannak.

image_48.jpg


Nem szeretném őket bántani, de az villámgyorsan kiderült, hogy nem igazi vendéglátók/vendéglátósok. Nem ajánlanak, mondanak, kérdeznek semmit. Pedig lehetett volna, pl.: Hogy találtunk rá a helyre vagy hogy mennyire tetszik az. Mi a hely specialitása és mi a napi ajánlat. Hogy ízlett az étel, vagy egyátalán kérünk-e még újabb kör italt, desszertet, kávét vagy legalább a számlát. Semmi! A kétórás otttartózkudásunk alatt egyetlen kancsó limonádét, egy tonikot és egy pohár Paulanert ittunk. Pedig rendeltünk volna még, csak kíváncsiak voltunk arra, hogy milyen vendéglátásban lesz részünk. Ha jó lett volna a pincér akkor kb. 3-5 ezer forinttal fizettünk volna többet....és szívesen, mert az ételek egyébként kifejezetten jók voltak....majdnem.

A konyha beindításában állítólag maga Magos "paprikatv" Zoltán segített és a működtetésében is részt vesz. Ha így van ha nem, a konyha jól teljesített. Az étlap átlátható, a választék letisztult (ez igaz az italokra is), több olyan étellel, aminek elkészítésénél sört is használnak. Van továbbá napi és havi ajánlat is, ami lehetővé teszi a szezonális hozzávalók felhasználását és a választék frissen tartását.

A levesek szépek. A marhahús leves íze-színe gyönyörű, bár lehetne egy kicsivel "mélyebb" és talán elbírna valamennyivel több zöldséget is. A Savanyú káposztaleves kolbásszal pedig egy igazi remekmű! Súlyosan könnyed, ízes, egyszerre sós, füstös, savanyú és alig észrevehetően édeskés.

image_47.jpg

A főételek is teljesen korrektül és maximális odafigyeléssel vannak elkészítve, azt kapjuk amit várunk. A rosé kacsamell, az pontosan rosé kacsamell. A tarjasült omlós, bár a fokhagymát hiányolom belőle, viszont a mellé adott hagymaragu, tökéletesen passzol hozzá édeskésségével. A majorannás krumplipüré éppen csak annyira darabos és fűszeres hogy izgalmas legyen.

image_46.jpg

Nincs semmi extra, trükk, felesleges hozzávaló és csicsás tálalás. Csak az ételek, szépen elkészítve, a maguk valójában. Az egyetlen kakukktojás a grillzöldséges rizottó. Nem volt rossz, de ezzel az összhatással inkább köretnek, mint főételnek való.

A desszert, amit még a főételekkel együtt rendeltünk, a barnasörös csokitorta, friss idénygyümölcsökkel. A süti finom, de a gyümölcsök lemaradtak. Szólunk, hozzák, megesszük és ahogy azt a blog legelején írtam, még ücsörgünk magunkban szomjan, koffeintelenül egy órácskát.

A számla végösszege 12150 Ft. (3 leves, 3 főétel, 1 desszert, 1 liter limonádé, 1 tonik, 1 pohár sör), nem kevés egy vidéki, kis étteremben...

Összefoglalva: Jó ételek, minimum vendéglátás (de nem udvariatlan). Hosszútávon ez kevés lesz, pedig a lehetőség és a környezet adott ahhoz, hogy a Barnabás testvér egy igazi, megbízható hely legyen.

Értékelés (1-10)

Pincérek, vendéglátás: 2

Étel, ital: 7

Helyszín, atmoszféra: 6

Ár/érték arány : 6

Ízlések és pofonok kategória: ha erre jársz, beugorhatsz

A bejegyzés trackback címe:

https://mugeot.blog.hu/api/trackback/id/tr466527473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása