Bölcső Bar és Food, Budapest - gasztro teszt, 2014.november
2014. november 09. írta: mugeot

Bölcső Bar és Food, Budapest - gasztro teszt, 2014.november

Bölcső Bar&Food, Budapest XI. Lágymányosi u.19. - gasztro teszt és kritika

A fura névválasztás egy remek kocsmát takar, ahol meglepő minőségű ételekkel találkozhatunk.

A portál hívogató, és ez alapján minőségibb belső térre számítunk. Tévesen, mert a hely igazából inkább kocsmára, mint bárra hasonlít (igaz, a Fb oldalon szerepel a Gasztrokocsma titulus is). Nem nagy az alapterület, de az asztalok és a székek elrendezése még zsúfoltabbá teszi azt. Az élmény elsőre, ha nem is vészesen, inkább lehangoló, de azért gyorsan meg lehet szokni.

image_114.jpg

Az étlap egyoldalas, egyszerű, de igényes megjelenésű. Az, hogy van aktuális/ szezonális ajánlat is azt mutatja, hogy a konyha/szakács kísérletező és ez komoly bizalmat ébreszt. Végignézve az étlapot kijelenthető,hogy a legjobb, amit mostanában láttam. (És akkor most hadd filozofáljak egy kicsit, hogy miért: azért, mert teljesen összhangban van a hely a stílusával, hangulatával és őszinte céljával amit egy kocsma/bár jó értelemben jelenthet, hogy egyik helyszíne legyen a társasági életnek, aminek középpontjában emberi interakciók, beszélgetések vannak, amelyeket egy-egy jó étel vagy ital egészíthet ki, urambocsá', emelhet magasabb szintre. Köszönöm a figyelmet!)

Az italválasztékot, a pult mögötti krétás táblákról lehet kisebb vesződség után leolvasni. Elegánsabb lenne ugyanabban a szép betűstílusban megjeleníteni mint ami az étlapon és a logóban is tettenérhető. A Bölcső kézműves sörben is erős, de ami külön elismerést érdemel, hogy pultosok ismerik a választékot, képesek elmondani az adott ital legfontosabb jellemzőit. Ennek ugyan mindenhol alapvetőnek kellene lennie, de sajnos nem az, úgyhogy gratulálunk és köszönjük a segítséget! Viszont az ételeket illetően már nem ennyire 100%-os a tudás, csak kb. 98!  (Ez sem rossz, sőt....csak azért jegyezzük meg, mert ebben lehet még egy kicsit fejlődni. Elsőre ugyan megfelelően tájékoztat a pultosunk, ajánl is ha kérjük, de például azt, hogy melyik étel az amelyiket a legnagyobb biztonsággal fogyaszthat egy gluténérzékeny ember, azt az információt nem túl nagy magabiztossággal adja át.) Ettől függetlenül díjazzuk azt, hogy őszintén próbál segíteni. Köszönet ezért is, illetve az egész munkájáért, mert az maga volt a vendéglátás, még úgy is, hogy a pultnál kell kérni (ez mondjuk itt, egyáltalán nem baj). 

Az állandó ételek között találhatunk mindenfajta krémet, mártogatóst, aquadella-t (sült apróhalak), de a fő vonalat a burgerek jelentik, amik kivitelezésében a fantázia és az ésszerűség uralkodik. Gyakorlatilag nincs is olyan, hogy hamburger, sajt burger, stb.. Ott van például a Bölcső burger, amiben a fő attrakció a kakukkfüvel fűszerezett marhahús, de van lazacos illetve "szerb" style is, aminél a húspogácsa háromféle húsból készül. A feltétek mindegyike más és más, tehát nem a szokásos mustármajonézketchupparadicsomuborkasaláta, így izgalmas tétel lehet bármelyikük. Az aktuális választék, a közelgő Márton nap lévén, a liba körül forog. Van pl. sólett, ludaskása, de currys vöröslencse leves is. Rendelésünk végül a következő: libamáj pástétom lilahagyma chutney-val és brióssal, a fentebb említett Bölcső burger, és Aquadella cheddar sajtos sültkrumplival. A pástétom, tetején egy vékony réteg libazsírral, egy lezárt kis befőttesüvegben érkezik. Ez ötletes, de a fogás tálalása összességében enyhén szólva is egyszerű.

image_110.jpg

A pástétom íze egyszerűen csodálatos, nagy örömöt okoz! A briós inkább száraz hatást kelt mint pirítottat, de édeskésségével remekül megy a májhoz. A chutney viszont édesebb a kelleténél, viszont jó borsos. A fogás összességében nagyon jó!

A Bölcső burger nagyon finom, ízre hibátlan, talán a Finomítóban éreztem utoljára ennyire egységesnek egy burgert!

image_111.jpg

Ez az étel tökéletesen lett megkomponálva. Jó az étel mérete, kényelmesen lehet enni, megfelelőek az összetevők és végre a zsemle/buci sem nyomja agyon a szendvicset. Íze, pirítása tökéletes, textúrája is az lenne, ha nem esne kissé szét. A sült krumpli is éppen elég, viszont túl van sütve, nem forró és így sajnos nem is ropogós. Egészen egyszerűen jelentéktelen, csakúgy mint a mártások (ketchup, majonéz). Összességében azonban ez a fogás is jó benyomást kelt, ha pedig csak a szendvicset vesszük, akkor remek!

Az Aquadella-t nem nagyon lehet elrontani. Megfelelő az adag, ropognak a halak. Kár, hogy nem kaptunk mellé néhány gerezd citromot, mert az jót tett volna neki! A zöldborsó püré kellemes, de nem sokat tesz hozzá a halhoz. A sajtos sültkrumpli konzervdobozban való tálalása is nagyon ötletes, hoz annyi újdonságot, hogy jobbnak találjuk az ételt, mint amilyen valójában. 

image_115.jpg

A számla összege a felsorolt tételek alapján: 4930 Ft. (2 főre: 3 elő-, és/vagy főétel, 2 üdítő, 2 pohár sör)

Összefoglalva: Nem vitás, hogy a fura név ellenére remek hely a Bölcső, és inkább igaz rá a Gasztrokocsma elnevezés mint a bár. A sörválaszték figyelemreméltó, de az ételek azok, amik kiemelik a többi hasonló stílusú egység közül. Még az is lehet, hogy burgereik a legjobbak között vannak az országban! (Amire érdemes lehet figyelni - a sült krumplin kívül -, az az online kommunikáció. Ha másért nem azért, hogy azok is pontos információkat kapjanak a konyha tételeiről, akik messzebbről is hajlandóak lennének ideutazni, egy-egy újabb fogást kipróbálni!)

Értékelés (1-10)

Pincérek, vendéglátás: 9

Étel, ital: 8

Helyszín, atmoszféra: 6

Ár/érték arány : 8

Ízlések és pofonok kategória: visszatérésre érdemes

A fenti írás egy látogatás tapasztalatai alapján született és mint ilyen nem tud teljes és 100%-os objektivitású képet adni az adott helyről. Éppen ezért minden építő jellegű vélemény fontos, elsősorban azért, hogy az üzemeltetők a visszajelzések alapján jobban tudják a vállakozásukat vezetni. Ezzel pedig mindannyian csak jól járhatunk, úgyhogy tisztelettel várom a véleményeket!

(A fotók minősége miatt elnézést, de ugye esténként a kocsmákban - sajnos vagy szerencsére - nem a legjobbak a fényviszonyok!)

A bejegyzés trackback címe:

https://mugeot.blog.hu/api/trackback/id/tr786879291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása