Rice & More Vegán Kulinária, Budapest - gasztro teszt, 2014.november
2014. november 30. írta: mugeot

Rice & More Vegán Kulinária, Budapest - gasztro teszt, 2014.november

Rice & More Vegán Kulinária, Budapest, IX. Ráday u.5. - gasztro teszt és kritika

Az igazság az, hogy mindig inkognitóban tesztelünk és eddig soha nem fedtük fel kilétünket. Most sem akartuk, de Rizsáéknak gyanúsak voltunk és arra a kérdésükre, hogy honnan kerültünk az étterembe, talán megnyugtatóbb válasz lett volna bármi más mint az, hogy bloggerkedünk.....de nem volt mit tenni, a napi menü már le volt főzve...és nem is rosszul!

Makro, vegán?  Hogy mindez mit jelent abba most nem mennénk bele, csak az élményekre próbálunk koncentrálni. 

image_137.jpg

A Rice & More név (aka Rizsa, ami szerintünk figyelemfelkeltőbb, megjegyezhetőbb, szerethetőbb stb. elnevezés) kétségtelenül jobban fejezi ki, hogy többről van szó mint egy étteremről. Az üzletben van egy kisebb boltocska, szerveznek tanfolyamokat, szóval komplex szolgáltatást kaphat a nagyérdemű. A belső design tökéletes összhangban van az üzlet küldetésével és az arra érzékenyek érezhetnek benne némi, jó értelembe vett spiritualitást.

image_133.jpg

A hely egyébként tiszta és rendezett. A földszinten lehet rendelni és szemrevételezni a napi menüt, amit aztán kényelmesebb a galérián elfogyasztani. Egyetlen zavaró momentumként enyhe (de tényleg csak enyhe) olaj/ételszag piszkálja az auránkat. A kis alapterületű helyeknek sajnos ez az átka...

A személyzet stílusa is passzol az üzlethez. Kedvesek, nyugodtak, de ami a legfontosabb, hogy igazi vendéglátóként viselkednek és ez még azelőtt derült ki, hogy lebuktunk volna. Például nyitás előtt jó 10 perccel már az ajtó előtt tébláboltunk. Amikor észrevettek minket, azonnal beinvitáltak, segítettek a választásban, megkérdezték, hogy voltunk-e már itt, stb., egyszóval kommunikáltak. Új látogatóként pedig kaptunk egy-egy csésze gyógynövény teát. Ennél több figyelem nem kell, utólag is köszönjük! Az étlap maga szűk, rövid áttekintése után a 2 fogásos napi menüt választjuk, ami borscs leves és zeller tempura zöldséges kuszkusszal, salátával. A leves sajnos langyos, de ami nagyobb baj, hogy teljesen íztelen. De tényleg teljesen. 

image_138.jpg

Elszomorodunk, de ez nem tart sokáig, mert a második fogás nem csak érdekes, de kifejezetten finom, üde. A kuszkuszban mondjuk nem találunk sok zöldséget, de a pirított tökmag nagyon jó ízt ad a köretnek, ami szépen játszik a tempura alá. Ez utóbbi ropogós, íze kellemes. A saláták nem tesznek hozzá sokat a fogáshoz, de el sem vesznek tőle. 

image_135.jpg

Köszönhetően a második fogásnak és a vendéglátásnak inkább elégedettek vagyunk az ebéddel, mint nem, különösen úgy, hogy tudjuk: egészségesen táplálkoztunk.

Árazás: A kétfogásos menüért 1700 Ft-t fizettünk. A napi ajánlat levese 750 Ft, a főétel 1150 Ft. Általában nem szoktuk az árazást minősíteni, mégis most úgy érezzük, hogy legalább a leves mennyiségét és árazását érdemes lenne közelíteni egymáshoz, még a menü esetében is.

Összefoglalva: Letisztult, őszinte, de leginkább hiteles hely a Rizsa (Rice & More), ami elsősorban a személyzetnek, másodsorban a konyhának és a design-nak köszönhető. Ételeik nemcsak a tudatos táplálkozás híveinek ajánlhatóak, hanem azoknak is, akik a megszokottól eltérő élményre vágynak. Jók a natúr ízek, de ha ezek kiemelésére, kezelésére, összhangjára kicsivel több figyelem, fantázia jutna, akkor ezt a táplálkozási irányzatot nagyobb körben lehetne népszerűbbé tenni. És talán ez a Rizsa egyik legfőbb küldetése.

Értékelés (1-10)

Pincérek, vendéglátás: 10

Étel, ital: 6

Helyszín, atmoszféra: 9

Ár/érték arány : 7

Ízlések és pofonok kategória: Ha erre jársz, ugorj be!

A fenti írás egy látogatás tapasztalatai alapján született és mint ilyen nem tud teljes és 100%-os objektivitású képet adni az adott helyről. Éppen ezért minden építő jellegű vélemény fontos, elsősorban azért, hogy az üzemeltetők a visszajelzések alapján jobban tudják a vállakozásukat vezetni. Ezzel pedig mindannyian csak jól járhatunk, úgyhogy tisztelettel várom a véleményeket!

A bejegyzés trackback címe:

https://mugeot.blog.hu/api/trackback/id/tr666943647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kgst 2014.12.20. 14:17:46

Köszönjük a látogatást és az építő kritikát!
Még itt-ott küzdünk a gyermekbetegségekkel, de igyekszünk nemcsak változatos és egészséges, hanem a megszokottól eltérő és izgalmasabb vegán ételeket bemutatni. Ha erre jártok ugorjatok be és kóstoljátok meg a cukormentes, vegán desszertjeinket is! Reméljük nem fogtok csalódni!

Üdvözlettel:
Rice&More csapat
süti beállítások módosítása