Krizsó Tejivó és Gasztrobár, Székesfehérvár - gasztro teszt
2015. február 08. írta: mugeot

Krizsó Tejivó és Gasztrobár, Székesfehérvár - gasztro teszt

Krizsó Tejivó és Gasztrobár - Székesfehérvár, Palotai út 4. – gasztro teszt és kritika

Vidéken viszonylag lassan jelennek meg a legújabb gasztro trendek képviselői, ha pedig megjelennek, akkor valamiért nem bizonyulnak hosszú életűnek. A nagyobb városokban is nagyítóval kell keresni azokat a helyeket, amik újszerűek. Mi találtunk egyet Székesfehérváron…

image_217.jpg

A kérdés persze az, hogy mi számít trendinek. Ma már az is az, aminek alapnak kellene lennie. Tehát friss, lehetőleg közeli termelőktől származó alapanyagok, egészséges és adalékanyagtól mentes termékek, szezonalitást figyelembe vevő rugalmas menükialakítás és persze közvetlen, de figyelmes kiszolgálás. A cikknek itt akár vége is lehetne, mert a Krizsóban mindez megtalálható, de azért nézzük részletesebben is meg, hogy milyen minőségben.

A portál hatalmas, nem lehet nem észrevenni, ez pedig növeli az elvárásunkat. A bejárati ajtóra ragasztott A4-es papír kicsit elbizonytalanít – egy állandó krétás tábla sokkal elegánsabb megoldás lenne.

image_210.jpg

A vendégtér ragyog a tisztaságtól és a legnagyobb előnye, hogy nincs túlzsúfolva. Elég hely van az asztalok között, kényelmesen lehet fogyasztani. A design és a berendezés egyszerű, semmi gondunk nincs vele, ugyanakkor semmi szerethetőt nem találunk benne, mert a funkció uralkodik mindenütt.

image_215.jpg

A személyzet különböző mértékben aktív és kedves, de kétségtelen, hogy a tulajdonos hölgy viszi a prímet, mert roppant informatív. Mondhatnánk, hogy ennek mindenhol így kellene lennie, de nem így van, úgyhogy jár a jó pont.

A választék viszonylag szűk, napi levesek, tortilla tekercsek, szendvicsek, friss sütemények, illetve egy kápolnásnyéki major remek tejtermékei, bio gyümölcslevek, mindezek akár menüben is (leves, tortilla tekercs, 2 dl bio gyümölcslé – 1650 Ft.). A pultban minden szem előtt, szépen, frissen tálalva, csak a szendvicsek vannak gúzsba kötve frissentartó fóliával. Ez nyilván praktikus, de egyáltalán nem esztétikus, mert pont a szendvics lényege, az összetettsége, nem látszik.

image_212.jpg

Kérünk tehát egy menüt, amit gyorsan meg is kapunk.  A gombakrémleves felszínén lévő olajfoltok először megijesztenek, de aztán jön a csoda, mert a leves maga nagyon jó. Azt kell mondanunk, hogy nem nagyon ettünk még csiperkéből készült levesből jobbat. Gratulálunk!

image_214.jpg

A tortilla tekercset grillezve kapjuk, de a töltelékét mindenki maga választhatja meg, így nem érhet nagy meglepetés senkit. A tortilla lap sajnos nem helyben készül, nem is igazán értjük, hogy miért, mert ennél egyszerűbb tészta nem igazán van. Viszont van választék méretben és fajtában is, pl. teljes kiőrlésű vagy akár spenótos is. Mi az utóbbit kérjük füstölt lazaccal, paradicsommal, hagymával, sajttal. Ahogy fentebb is írtam, meglepetés nincs. Pontosan azt kapjuk, amit várunk, de a tálalásba lehetne vinni egy kis csavart (tortilla chips, tejföl, salsa, stb.), illetve ha a levesnél a tányér porcelán, akkor ez az étel is megérdemelne hasonlót!

image_208.jpg

A péksütemények nagyon hívogatóak. A csigák gyönyörűek és külön jó, hogy kimérve kaphatók. Ez a két példány (kakaós csiga és túrós batyu) 200 Ft-ba kerül! A tészta inkább kalácsszerű, enyhén élesztős ízű, ami a kakaósnak nem tesz annyira jót, de a túrós remek!

image_213.jpg

A rétes ugyanígy, legnagyobb erénye, hogy nem túl édes, a meggy íze tökéletesen érvényesül. A cappuccino finom, de nem elég forró. A kávélapon még érdemes lenne dolgozni egy kicsit, mert nem látszanak jól a kiírások!

image_216.jpg

Az árazás megfelel a környezetnek, illetve a minőségnek, bár érzünk némi aránytalanságot az egyes termékeknél. Ez persze nem baj, mert van, amit egészen kiváló áron lehet megkapni (pl. csigák).

Összefoglalva: Nagyon jó, hogy világosan látszik a koncepció és az igyekezet, illetve az is, hogy a tulajdonosok hisznek azokban a termékekben, amiket előállítanak, kínálnak és megpróbálnak ennek megfelelően kommunikálni. Ezek mind nagyon fontosak, de ahhoz, hogy igazán kiváló hely legyen a Krizsó érdemes lenne jobban figyelni a kisebb részletekre is (pl. evőeszközök egységessége, kiírások minősége, tálalás színvonala). A hely ezzel együtt is fontos színfolt Székesfehérvár gasztronómiai életében, elsősorban azért, mert a minőségi, egészséges táplálkozást képviseli és teszi mindenki számára elérhetővé.

Értékelés (1-10)

Pincérek, vendéglátás: 8

Étel, ital: 7

Helyszín, atmoszféra: 7

Ár/érték arány: 8

Ízlések és pofonok kategória: Ha erre jársz, ugorj be!

A fenti írás, egy látogatás tapasztalatai alapján született, és mint ilyen, nem tud teljes és 100%-os objektivitású képet adni az adott helyről. Éppen ezért minden építő jellegű vélemény fontos, elsősorban azért, hogy az üzemeltetők a visszajelzések alapján, jobban tudják a vállalkozásukat vezetni. Ezzel pedig mindannyian csak jól járhatunk, úgyhogy tisztelettel várjuk a véleményeket!

Követhetsz minket itt vagy a facebook-on is!

A bejegyzés trackback címe:

https://mugeot.blog.hu/api/trackback/id/tr787150161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása