Finomító Kantin, Budapest - gasztro teszt 2013 november
2013. december 02. írta: mugeot

Finomító Kantin, Budapest - gasztro teszt 2013 november

Finomító kantin, Budapest - étteremteszt 2013 november

"Nem volt olyan jó az étel". Ezt mondta szomorúan az én drága feleségem egy nappal azután, hogy a Finomítóban ebédeltünk. Súlyos szavak ezek és részben egyet is kell értenem vele. Mégis, egy vendéglátóhelyet nem csak az ott felszolgált étel-ital határoz meg, hanem a személyzet, a hangulat, a berendezés és az élmény. Utóbbiakban a Finomító erősebb. De mi is mondatja mindezt velem?
Szombat dél. Úgy érkeztünk az egységbe, hogy alaposan áttanulmányoztuk a honlapot. Nem ért csalódás, nagyon kellemes, otthonos a berendezés. Bár a hely meglehetősen kicsi, valahogy úgy sikerült minden rendelkezésre álló helyet kihasználni, hogy mégsem érződik túlzsúfoltság (pedig túlzsúfoltság van - vagy érzéki csalódás áldozatai vagyunk). Az étlap áttekinthető, könnyű róla választani. Noha önkiszolgálás van, a személyzet közvetlen, jófej és segítőkész, úgyhogy pikk- pakk le tudtuk adni a rendelést és pár percen belül meg is kaptuk amit kértünk.
A karfiolkrém leves kritikán aluli volt. Se íze, se illata, se kinézete. Viszont logózott papírpohárba kaptam és ennek örültem mint majom a farkának, mert ez mostanság olyan "cool".
A thai pirított tészta ízéről a bolti "zacskós" kínai gyors tésztaétel jutott eszembe. Aki szereti azt a műfajt annak ez jó hír, aki nem, az el tudja képzelni a csalódottságomat. Ráadásul a tészta nem volt pirított, hanem szétázott. Viszont ezt is logós papirdobozban kaptuk. Újabb "majomcsóva", mert ez is "cool" és az élmény miatt az étel már nem is olyan gyenge.
Tehát ott ültünk megtévesztve a papírdobozok által, amikor megérkezett két étel amelyekre a Szakács büszke lehet és amelyektől én is, illetve bárki a galaxisban aki megkóstolja, boldog lehet. Bárány Burger és Melanzane (olasz rakott padlizsán). A Burger egészen egyszerűen tökéletes ( a zsemléért ami szintén saját recept alapján készül - külön dícséret, mert ízre, állagra és súlyra is könnyű és nem "nyomja agyon" a szendvicset), az ízek bámulatos összhangban vannak. A sültkrumpli fagyasztott ugyan (láttam a zacskót a sütő alatt, valami külföldi márka), de jóféle és finom, a hozzáadott házi majonéz szósz pedig ugyancsak remek. Az biztos, hogy a Finomító, burgerben nagyon erős. A Melanzane is tökéletes, sem elvenni, sem hozzáadni nem érdemes semmit. Igaz ezt az ételt már otthon fogyasztottuk el, de ez nem is volt baj, mert mint minden rakott paradicsomos ételnek, ennek is jobban áll, ha inkább meleg,  urambocsá' langyos, mint forró.
A desszert ismét visszarángatott minket a földre, ugyanis a kóstolt karamellás süti a felejthető kategóriába tartozott, mintha porból készült karamellás pudingot ettem volna sütve. Kész csoda, hogy most a blog írásakor egyáltalán eszembe jutott. Nem volt rossz, de meg sem közelítette azt a remek élményt amit a Burger és a padlizsán okozott, és szerencsére azt sem, amit a leves meg a tészta.
Amit még feltétlenül meg kell említeni az a házi ribizliszörp. Kishíján jobb volt ízélményre,  mint az összes többi elfogyasztott tétel. Savanykásan édes vagy édesen savanykás, tökéletes higításban!
A számla végösszege 4300 Ft. volt (1 leves, 3 főétel, 1 desszert,  1 ital), amit így utólag elfogadhatónak mondanék, de érdekes, hogy ott és akkor valahogy soknak éreztünk, talán azért mert minden gyorsan zajlott és ez talán nem is  baj, (gyorsan vették fel a rendelést, gyorsan kaptuk meg az ételt, gyorsan ettük meg, gyorsan összetakarítottunk magunk után, gyorsan kijöttünk  (jól megoldották hogy a vendégek a szemetüket szelektíven tudják maguk után kidobni ezért újabb, "majomcsóva","cool"-ságérzet és nagy pirospont).
Összefoglalva nagyon jó hely a Finomító kantin, mert érződik a lélek, az odafigyelés és az, hogy akik ott dolgoznak szeretik azt amit csinálnak és azt is ahogy csinálják. Van kétirányú kommunikáció a vendéggel és mi, ha nem ez, a vendéglátás lényege. Ugyanakkor az ételeknél nagy a kontraszt, de az biztos, hogy még így is érdemes visszatérni és újabb ízeket kipróbálni (bár nehéz lesz a Bárány burgert és a ribizliszörpöt kihagyni).
Értékelés (1-10)
Pincérek, vendéglátás: 10
Étel, ital: 7
Helyszín, atmoszféra: 9
Ár/érték arány : 8

A bejegyzés trackback címe:

https://mugeot.blog.hu/api/trackback/id/tr765671887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása