Atalier, Budapest Bägel - gasztro teszt, 2014 január
2014. január 15. írta: mugeot

Atalier, Budapest Bägel - gasztro teszt, 2014 január

Atalier, Budapest Bägel - gasztro / étterem teszt és kritika

Frissítés: A bejegyzés óta az üzlet másik címre költözött!

egy A bägel egy fura péksütemény. Pont az a része hiányzik, aminek nem kéne. A közepe. A Budapest Bägelben ezt a problémát ügyesen áthidalják, de ne szaladjunk ennyire előre.

Budapesten, a Kálvin tértől nem messze, a Kecskeméti utcában járunk. Barátságos a portál, csakúgy mint a belső. Van design szépen, meg egy kicsit romkocsmás érzet is. Egyik másik asztal és szék pedig inkább csak rom, nem alkalmasak arra, hogy betöltsék a funkciójukat. Inognak, recsegnek-ropognak, úgyhogy érdemes körültekintően asztalt választani. 

image_5.jpg

A személyzet minden tagja roppant komor, de csak addig, amíg az asztalokhoz nem érnek. Ott valahogy őszintén mosolyognak és segítőkészek. Pont annyit foglalkoznak a vendéggel amennyit kell, bár a nem tolakodó, mégis proaktív ajánlás, itt sem a felszolgálók erőssége. A kiszolgálás viszont gyors, úgyhogy nem sok időnk volt ezen merengeni. Itallap van, étlap nincs. Illetve van, de nagy, falra szerelt táblákon. Ezt a koncepciót így nem nagyon értem, de némi nyaktekergetés után már tudtunk is, az egyébként megfelelő és megfizethető kínálatból választani. Vannak levesek is meg reggeli, de mi a bägelért jöttünk, aminek a választékát lásd a képen.

image_7.jpg

Szóval térültek-fordultak a felszolgálók és pikk-pakk meg is kaptuk amit kértünk.A bägel helyben készült és így frissen sült. A bevezetőben jelzett problémát pedig úgy sikerült megoldani, hogy....na mije van ennek a bägelnek?

image_6.jpg

Bizony, bizony közepe. Az avokádós szendvics egyszerű, már-már jellegtelen lenne, ha a benne lévő friss koriander nem nyomna el minden más ízt. Ez persze ízlések és pofonok kérdése, mert a páromnak kifejezetten ízlett. A grillezett gomolyás már nagyságrendekkel jobb és nagyon finom. De a körtės kacsamájas! Egészen egyszerűen tökéletes, mi több elképesztő! A körte, a májpástétom és a friss tészta csodálatos egységet alkot, fogyasztása pedig boldogságot és így azonnali függőséget okoz. Többet írni erről felesleges, el kell menni és ki kell próbálni.
A számla végösszege 3200 Ft volt (3 bägel, 1 sör, 1 tea). Ami tekintve az élményeket (ízek, design, hangulat) megfelelőnek tűnik. Bägel szendvics árak: 750 Ft - 950 Ft.

Összefoglalva. Kellemesen laza hely a Budapest Bägel, visszatérésre szigorúan ajánlott. Ki tud emelkedni a többi, hasonló hangulatú "egyenhely" közül, mert a bägelnek köszönhetően , van olyan terméke, ami máshol és ilyen minőségben nincs. Éppen ezért jó lenne, ha ez a termék még több figyelmet kaphatna, pl. aktívabb ajánlást a személyzet részéről, vagy amit igazán megérdemelne, egy saját étlapot.

Értékelés (1-10)
Pincérek, vendéglátás: 7
Étel, ital: 8
Helyszín, atmoszféra: 9
Ár/érték arány : 8

A bejegyzés trackback címe:

https://mugeot.blog.hu/api/trackback/id/tr75754512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a1s 2014.01.27. 20:43:07

Hmmmm,
Valósággal megjött a kedvem egy bägelhez :)
süti beállítások módosítása