Rókusfalvy Fogadó, Etyek - gasztro teszt, 2014.május
2014. június 01. írta: mugeot

Rókusfalvy Fogadó, Etyek - gasztro teszt, 2014.május

Rókusfalvy Fogadó, Etyek, Alcsúti út 4. - gasztro / étterem teszt és kritika

Ėvekkel ezelőtt sokat jártam Etyekre a Rókusfalvy Fogadóba. Elsősorban a környezet és a hely hangulata vonzott. Az étlap akkor is egyszerű volt és inkább drágának, de a hely stílusának megfelelőnek mondható. Az étel pedig ehhez viszonyítva közepes. Na nem a minősége, hanem az összhatása. A kíváncsiságom éppen ezért nagyobb volt mint az elvárásaim. Egy májusi szombaton 12:00-kor, ketten érkeztünk a helyre, aminek a terasza semmit sem változott, ugyanolyan hangulatos mint amilyen volt.

image_30.jpg

A főpincér jófej, javasol, érdeklődik és végig segítőkész. A felszolgálók viszont hűvösek, mosolytalanok, semmire nem kérdeznek rá és alig hallhatóan rebegik a "jó étvágyat vagy egészségükre" szavakat. Általában nem várok túl sokat egy felszolgálótól, de ez azért erősen a minimum szint. Arról nem is beszélve, hogy amikor sót kértem, egyikük képes volt ezt a kihozni:

image_32.jpg

Nincs az a hely amelyik ezt megengedheti magának. A személyzetnek jár egy nagy, kövér egyes szorgalomból, amiért ennyire leharcolt, törött eszközt képes nap mint nap kivinni a kedves vendégnek.

Ugyanez igaz a terítőre. Az a hely amelyik külsőségeiben is a minőséget hirdeti magáról, ne tegyen már fel az asztalra lyukas terítőt!

image_33.jpg

Újabb egyes szorgalomból, mert nem hiszem, hogy nincs több rendes terítő, amit fel lehetne használni. Egészen egyszerűen hanyagságról van szó, ami egy ilyen hely esetében nem elfogadható (máshol sem).

Kétféle húslevest rendeltünk roppanós répával. Az egyiket tyúkból, a másikat kakasból. A levesek szépek, a hús puha, a répa roppan, a lé nem erőteljes, inkább semleges. Többek között az utóbbi miatt nem valósul meg az ízszinergia, azaz az összetevők íze nem alkot egységes egészet.

image_36.jpg

Második fogásnak két vega étel érkezik. Az erdei gombás, aszalt paradicsomos házi tészta rendben van. A négyféle erdei gomba elég karakteres ízt ad ahhoz, hogy az étel ne csak étel, hanem élmény is legyen. Ez utóbbit csak valamilyen enyhén kesernyės íz árnyékolta valamelyest be.

image_34.jpg

A zelleres rizottó korianderrel és sült koktélparadicsommal érkezett volna az étlap szerint. Fura, de a koriander ízét valahogy mégsem éreztem. A rizs jól volt elkészítve, roppanósra mint a répa, de az íze inkább egy jó tejberizsre emlékeztetett. Ahhoz viszont nem ennék zellert, se paradicsomot, se koriandert. Hiába volt jó az elgondolás és szép ez az étel is, összességében mégsem álltak össze az ízek. Talán egy kis parmezán segített volna....

image_35.jpg

Amiről meg kell még emlékezni, az a házigazda által készített 2013-as pinot noir rosé, mert az teljesen rendben volt, csakúgy, mint az üdvözlő falatként tálalt májpástétom házi kenyérrel! Nagy gratula mindháromért!

A számla végösszege 7090 Ft. (2 leves, 2 főétel, 2 ital), ami elfogadhatónak mondható.

Összefoglalás: Kellemes környezet, pár figyelmetlenségből fakadó dologgal. Közepesnél valamivel jobb konyha (a jelző nem az alapanyagok minőségére, hanem az elkészített ételek össz-ízhatására vonatkozik). A felszolgálók pedig lehetnének kedvesebbek, mert egy fogadóhoz ez mindenképpen hozzátartozik.

Értékelés (1-10)

Pincérek, vendéglátás: 5 (főpincér: 9)

Étel, ital: 6

Helyszín, atmoszféra: 10

Ár/érték arány : 6

Ízlések és pofonok kategória: visszatérésre érdemes (leginkább a hely atmoszférája miatt)

A bejegyzés trackback címe:

https://mugeot.blog.hu/api/trackback/id/tr706241638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása