Komló és Tehén, Budaörs - gasztro teszt, 2014.augusztus
2014. augusztus 17. írta: mugeot

Komló és Tehén, Budaörs - gasztro teszt, 2014.augusztus

Komló és Tehén - 2040 Budaörs, Szabadság út 53. - gasztro / étterem teszt és kritika

Nem tudom mi van Budaörsön, de hamburger fronton elég jól teljesít a város. Múltkor a Friedmann bistro burgere okozott kellemes meglepetést, most pedig a Komló és Tehén-é, amit már csak a neve alapján is kötelessége megnézni mindenkinek.

Vasárnap, dél környékén tértünk be Budaörs főútján lévő egységbe. A portál helyes, az emeleten lévő terasz hívogató. 

image_60.jpg

A belépve az előtérbe egy pillanatra elbizonytalanodunk, mert pár szürke ajtó, egy pad és egy szürke lépcső fogad. Noha ez az üzlethelység sajátossága, de így nem túl barátságos. Néhány egyszerűbb kép vagy design elem feldobná a hangulatot.

A lépcsőn felérve azonban teljesen megváltozik az érzet. Kellemes a belső tér, kicsit modern, kicsit retro, köszönhetően a falakat borító fekete-fehér képeknek. A teraszról pedig szép a kilátás a környező dombokra vagy a fő útra.

image_62.jpg

A személyzet roppant kedves, őszintén mosolygós, kommunikatív és segítőkész, mindenre teljeskörűen válaszolnak. Ezzel a nyíltsággal pillanatok alatt megszerezték a bizalmunkat, ez pedig a vendéglátás alapja. Persze mit sem ér a jó kommunikáció, ha nincs mögötte megfelelő termék és tartalom. De később kiderült, hogy ezzel sincs probléma!

Az étlap rövid és egyszerű (talán külsejében egy kicsit túlzottan is), de éppen ezért gyorsan lehet róla választani.

image_61.jpg

Az italválaszték nem túl nagy és ez most inkább előny. Remek kézműves magyar és cseh sörök kaphatók csapolva is (pl. Békésszentandrási meggyes). A limonádé kiírásán még lehetne mit dolgozni, bár kétségtelen, hogy a lényeg rajta van a lapon.

image_64.jpg

 Ez is azt mutatja, hogy a design, a koncepció és az üzletmenet összehangolása még folyamatban van. Ez egy új hely esetében normális és vállalható dolog (vállalják is), de a vendégben mégis ronthatja az összképet (ha nem is súlyos mértékben)

Az ételek esetében is érezhető még az útkeresés, például az előételek és a burgerek jobban kiegészíthetnék egymást ( a melegszendvics jelenléte meg teljesen felesleges), de ettől függetlenül azonnal rendelünk egyet az előételek közül. Az olajban érlelt camambert, csípős paprikával, hagymával elsőre nem rossz, de talán egy kicsivel hosszabb pácolást még elbírt volna.

image_63.jpg

A burgerek viszont majdnem hibátlanok!

image_65.jpg

A zsemle - amit egy pékség kizárólag számukra süt - könnyű, nem nyomja agyon a szendvicset, alig édeskés, pont jól megpirított, de egy lehelettel jobban nyúlós textúrájú mint kéne. De tényleg csak egy lehelettel! A hús pedig nem is zaftos, hanem sokkal inkább szaftos, kellemes fűszerezésű, remekül megsütött. A bacon ropog, a házi szószban pedig van egy kevés fokhagyma. A zöldségek közül paradicsom, lilahagyma és rukkola segíti a tökéletes ízélmény elérését. Ami azonban a legjobb, hogy most végre megvalósul az, amit minden ételtől el lehet várni, azaz több mint az összetevők összessége, olyan harmónikus egészet alkot, amivel élményt és örömet tud okozni! Gratulálunk! A hatást tovább fokozza, hogy a csapolt Postrizinské Francinúv remekül megy a burgerhez!

A nagy örömködésben azonban nem mehetünk el szó nélkül a kiegészítők mellett. A sültkrumpli mirelit és fűszersóval meghintett, de jobbik fajta, aranybarna, kívül ropogósra, belül puhára sütött. A coleslaw lehetne karakteresebb, nem tesz hozzá a burgerhez, igaz el sem vesz belőle. Ezeken a tételeken lehetne még egy kicsit dolgozni.

Desszertben nem erős a hely, nem is biztos, hogy túl nagy igény lenne rá. Egy egyszerű, idénygyümölcsös házi pitére azonban biztosan elcsábulnék.

Az ételek, italok árazása teljesen megfelel a kapott minőséghez és a környezethez (pl. 2 bacon burger, 1 pohár sör, 1 üveg cola: 2820 Ft.).

Összefoglalva: Könnyed, feszengésmentes, törzshelynek alkalmas hely a Komló és Tehén, ahol kellő odafigyeléssel készítik el az ételeket, amelyekhez kuriózum söröket lehet jó áron fogyasztani. Nem vállal többet, mint amire képes, azt viszont nagyszerűen hozza és így elégedett lehet a vendég. Ha a személyzet megőrzi nyitottságát, kedvességét és sikerül jól befejezni az üzlet "finomhangolását", akkor talán még az is előfordulhat, hogy lesznek jópáran, akik az autópályáról letérve - a közeli Mekik helyett - idejönnek majd hamburgert enni!

Értékelés (1-10)

Pincérek, vendéglátás: 10

Étel, ital: 8

Helyszín, atmoszféra: 8

Ár/érték arány : 9

Ízlések és pofonok kategória: visszatérésre érdemes

A fenti írás egy látogatás tapasztalatai alapján született és mint ilyen nem tud teljes és 100%-os objektivitású képet adni az adott helyről. Éppen ezért minden építő jellegű vélemény fontos, elsősorban azért, hogy az üzemeltetők a visszajelzések alapján jobban tudják a vállakozásukat vezetni. Ezzel pedig mindannyian csak jól járhatunk, úgyhogy tisztelettel várom a véleményeket!

A bejegyzés trackback címe:

https://mugeot.blog.hu/api/trackback/id/tr556612365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása