Horgásztanya Pub, Szigetszentmiklós - gasztro teszt, 2014.szeptember
2014. szeptember 29. írta: mugeot

Horgásztanya Pub, Szigetszentmiklós - gasztro teszt, 2014.szeptember

Horgásztanya Pub, 2310 Szigetszentmiklós, Horgász u.18. - gasztro / étterem teszt és kritika

Előljáróban csak annyit, hogy már megint sikerült jól meglepődnünk. Az ugyanis, hogy az étterem közvetlenül a Duna partján van, csak grátisz a meglepően jó konyha mellett. A portál alapján biztosan nem mennék be a helyre, de szerencsére helyiekkel vagyunk, akik biztosak a dolgukban.

image_91.jpg

Az utcafront felőli épület a horgászegyesületé, ami előtt, minő meglepetés, horgásznak tűnő emberek üldögélnek, kissé kocsmai feelinget árasztva. Ez elsőre visszavetheti az étterembe igyekvő népet, de ezen a ponton könnyen át lehet lendülni (vagy akár maradni). Az étterem vagy pub, nem is annyira étterem, hanem inkább kisvendéglő benyomását kelti. Pub-nak semmiképpen nem nevezhető. A belsőt inkább ridegnek érzem mint hangulatosnak, de azért látszik, hogy fektettek némi energiát a kialakításába.

image_84.jpg

A kerthelyiség otthonos, néhol hatalmas fákkal árnyékolt és közvetlen kijárattal bír a vízpartra. Az épületek egyébként nem fiatalok, talán fából készültek és ezért nem érződik sterilitás, ugyanakkor mindenhol tisztaság uralkodik.

image_87.jpg

image_90.jpg

Keverednek tehát a stíluselemek, viszont éppen ezért simán megfér egymás mellett a kiöltözött család, a rövidnadrágos kiránduló és persze mi is.

A felszolgálók hozzáállása és felkészültsége sem teljesen egységes. Például a mellettünk lévő asztalnál a felszolgáló kérdésére, hogy milyen volt a leves, a vendég azt felelte, hogy "Finom, de lehetett volna egy kicsit melegebb.". Mit gondolnak, mi volt erre a válasz? Az, hogy "Jó, majd legközelebb." Végül is igaz, még viccesnek is felfoghatjuk, de azért létezik ennél megfelelőbb válasz is. Mi szerencsére jobban járunk, mert fiatalemberünk türelmes, udvarias és gyors. Igaz nem ajánl semmit, pedig volna mit. Az étlap kinézete sajnos kritikán aluli, egészen egyszerűen szétesik. Olvasni ettől persze még lehet, de azért illene erre is odafigyelni.

image_82.jpg

Mondhatnánk, hogy a választék átlagos, de ez mégsem igaz, mert a különböző ételkategóriák között megbújik egy-egy igazi meglepetés, például a küfte. Csábító ez is, de mi inkább egy kacsamelles penne-t, egy báránycsíkokkal töltött burgonyalepényt friss salátával és biztos ami biztos alapon, egy adag rántott harcsát rendelünk.

A harcsa ugyan afrikai, de tökéletesen van elkészítve. Ropogós a panír, közepesen vastag a halszelet. Örülünk! A sültkrumpli valószínűleg fagyasztott típusú, de nagyon jó minőségű. Kívül ropogós, belül puha és itt-ott még a krumplihéj is rajta van. A tartár ugyan élelmiszeripari termékekből van összerakva, de ettől még fogyasztható.

A másik két étel annyira friss és üde ízű, hogy teljesen elámulunk. A penne tökéletesen van megfőzve, a kacsamellel és a paradicsommal együtt remek egységet alkot. Boldogság! Az uborkadíszítést azonban nem bírjuk megérteni, arra semmi szükség nincs.

image_81.jpg

És a báránnyal töltött krumplilepény! Hát.... , ez elképesztően jó! A paradicsomos mártás, remekül szelidíti meg, a kellemesen fűszerezett bárány, eredendően harsány ízét. A krumplilepény pedig édeskésségével tovább erősíti az étel egységét. Könnyes szemmel nézünk egymásra, arcunkon öröm és boldogság! Amit azért beárnyékol az, hogy kisebb kokszdarabokat hagytak a lepényen. Érdemes lenne ezekre az apróságokra jobban odafigyelni, mert elrontja az élményt. Azt azóta sem tudtam eldönteni, hogy a saláta, ebben a formájában és mennyiségében, a legjobb társítás-e ehhez az ételhez....

image_83.jpg

A desszertek, a felszolgálónk elmondása szerint, helyben készülnek. Hiszünk neki és rendelünk két tortát, egy almás-szilvásat fahéjmártással, meg egy belga csokoládét. A csokis jól néz ki, a gyümölcsös nem annyira. Ízük, ha nem is nagyon, de megoszt minket. Egyikünk szerint finomak és ez akár igaz is, de mégsem gyakorolnak rám túl nagy hatást. Talán azért mert inkább édesek, mint karakteresek.

image_85.jpg

image_86.jpg

 

A számla összege a felsorolt tételek alapján 8.750 Ft. (3 főétel, 2 desszert, 2 cappuccino, 1 pohár sör, 2 üdítő. Utóbbiak 0,5 literes PET palackosak, amik azért nem igazán illenek egy étterembe, ugyanakkor valahogy itt mégsem zavaróak, pláne ha az árakat nézzük: ásványvíz 200 Ft., cola 350 Ft.!)

Összefoglalva: Kellemes környezet és jó konyha, ami nemcsak a szokványos ételeket tartja, de képes egészen kiemelkedőt is alkotni. Ha a személyzet minden tagja ugyanazon a magas színvonalon dolgozna és nem kötne kompromisszumot a kisebb hibák esetében, akkor a vendégek még nagyobb megelégedettséggel sétálhatnák le az ebédet/vacsorát, a Duna partján!

Értékelés (1-10)

Pincérek, vendéglátás: 7

Étel, ital: 8

Helyszín, atmoszféra: 8

Ár/érték arány : 8

A fenti írás egy látogatás tapasztalatai alapján született és mint ilyen nem tud teljes és 100%-os objektivitású képet adni az adott helyről. Éppen ezért minden építő jellegű vélemény fontos, elsősorban azért, hogy az üzemeltetők a visszajelzések alapján jobban tudják a vállakozásukat vezetni. Ezzel pedig mindannyian csak jól járhatunk, úgyhogy tisztelettel várom a véleményeket!

A bejegyzés trackback címe:

https://mugeot.blog.hu/api/trackback/id/tr396736899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása